Pittacum - Petit Pittacum Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8
PW
15

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 23,50
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Medium vol, aromatisch, met houtopvoeding.
Druivenras Mencía
Regio / streek Bierzo
Land Spanje
Oogst 2015
Serveertemperatuur 15 tot 17°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Intense karmijnrode kersenkleur. Volop fruit in de neus (moerbeien, blauwe bessen) en een hint van specerijen. Op de tong elegant, fruitig, spicy, fluwelig en evenwichtig, verrassend complex, diep en geconcentreerd voor een wijn van deze relatief gunstige prijscategorie!

Vinificatie
Alleen druiven van de allerhoogste kwaliteit in structuur en karakter komen in aanmerking voor deze La Mano Tinto Roble. Na het ontstelen van de trossen worden de druiven geperst. De most, met schillen en al, wordt overgeheveld naar rvs-tanks, waar hij 48 uur op 15°C blijft inweken om de primaire druivenaroma’s te behouden en te versterken. De gisting wordt ingeleid met een selectie gistcellen uit eigen kelder. De daadwerkelijke gisting duurt 7 dagen bij 28°C en wordt gevolgd door een extra inwekingsperiode van 10 dagen, om een betere tannineconcentratie te verkrijgen en de structuur van de uiteindelijke wijn te verbeteren. Na de malolactische gisting wordt de wijn overgeheveld naar barriques van Amerikaans eikenhout, waar hij nog 3 maanden rijpt. De benaming ‘roble’ (eik) duidt op een opvoeding in barriques van eikenhout, maar wel korter dan voor een Crianza (doorgaans minimaal 6 maanden).

Culinair Advies
Klassiek aanbevolen bij gegrild rund of – nog beter – bij lamsvlees, maar ook door zijn spicy karakter en fluwelige structuur verrassend lekker bij exotische vleesgerechten (tajines, couscous…).

Wijnhuis

Deze producent behoort toe aan de Terras-Gaudagroep en produceert op eigentijdse wijze karaktervolle wijnen van de lokale druif mencía. De 40 hectare wijngaarden liggen bij Arganza, een plaats met een lange wijntraditie. Bodegas Pittacum heeft 200 verschillende percelen met oude wijnstokken waarvan de druiven apart worden gevinifieerd en pas later samengevoegd. Het zijn stijlvolle, eigentijdse wijnen, die voortbouwen op de traditionele waarden van de regio Bierzo. De Barrica krijgt opvoeding op Frans en Amerikaans eikenhout en komt pas na een paar jaar op de markt. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Bierzo is een regio in het noordwesten van Spanje, in de grotere regio Castilla y León gelegen. Het is een klassiek wijngebied, maar krijgt de laatste tijd meer aandacht, omdat er steeds meer kwaliteitswijn wordt geproduceerd.

De regio Bierzo ligt in het deel van Spanje dat net over Portugal heen hangt. Iets noordelijker ligt een kleine bergpartij, die de regio enigszins beschermt tegen de natte en koude invloeden van de Atlantische oceaan. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Mencía
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8
Harold Hamersma
Mencía wil nog weleens streng zijn. Maar daar kan deze frisse kleine niet op betrapt worden - zijn zuren zijn ronduit opwindend! Romig rood fruit, tikje hout, toefje tannines. Bittertje toe.
PW
15
Perswijn
2016: Opgevoegd in 4-5 jaar oude barriques; heel direct en open, vers bosfruit, wat laurier, fris; mooi puur, fruitig op natuurlijke wijze, heeft pit en grip, maar is vrij soepel en heerlijk fris.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen