Loimer - Langenlois Große Reserve Blanc de Blancs

Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris
Afsluiting Kurk
Regio Niederösterreich
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

Biodynamische bubbel van Fred Loimer met drie Franse druivenrassen; Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Gris spelen de hoofdrol. Een écht grote wijn uit Oostenrijk.

smaakimpressie

Fijne, verfrissende bubbels met een intense gistgeur. Biscuit, rijpe appel en hazelnoot maken het rijke aroma compleet. Ondanks het gebrek aan toegevoegd suiker tijdens de vinificatie is deze wijn ontzettend sappig en rijk in fruitaroma. Zacht en rond met een verfrissende zuurgraag.

vinificatie

Na een strenge selectie in de wijngaard worden de hele trossen druiven geperst.De most wordt tussen de 36-48 uur gestabiliseerd waarna een spontane fermentatie op gang wordt gebracht in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Rijping op het bezinksel voor een periode van 10 maanden. Tweede fermentatie voor het verkrijgen van de mousse vindt plaats op fles voor een periode van minimaal 44 maanden. 0 gr/l dosage