Condado de Haza - Alenza Gran Reserva Magnum 2006

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
93

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 125,00
Over de wijn

Specificaties

Producent Condado de Haza
Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Druivenras Tempranillo
Regio / streek Ribera del Duero
Land Spanje
Oogst 2006
Serveertemperatuur 17°C
Opleg potentieel Uitstekend oplegpotentieel.
inhoud 1.50

Details

Smaakimpressie
Uitnodigende, diepe rode kleur. Helder en zuiver, met veel glycerol en extract (tranen). Rijke neus met aroma’s van gekonfijte pruim, kersenlikeur, gerookte, wilde tonen, cederhout (sigarenkistje), tabak, espresso koffie, op houtskool gegrild vlees. Volle structuur en veel kracht, aanhoudende fruitconcentratie, goed droog en evenwichtig. In zijn jeugd nog strak in zijn tannines, na enige jaren opleg op fles wordt de wijn wat ronder en zachter. Lange afdronk waarbij het fruit en de balsamieke aroma’s van het hout combineren met specerijen en minerale tonen.

Vinificatie
De trossen worden volledig ontsteeld. De gisting vindt plaats op RVS tanks zonder toevoeging van externe gistcellen. De wijnen blijven rond 20 dagen in de RVS tanks, waarna ze overgeheveld worden voor een opvoeding van minstens 18 maanden op vaten van Amerikaans eikenhout. Als de oogst van uitzonderlijke kwaliteit is, worden de beste en rijpste druiven apart gevinifieerd en 30 maanden opgevoed op nieuw eikenhout. Het resultaat is de Alenza Gran Reserva.

Culinair Advies
Geweldige begeleider van gegrild of geroosterd lam of haarwild, stevige stoofschotels en gerijpte harde Spaanse geiten- of schapenkazen.

Wijnhuis

In het midden van de jaren tachtig ontdekte Fernández een verlaten heuvelflank aan de oevers van de rivier de Duero. De omstandigheden voor kwaliteitswijnbouw waren aanwezig: een ligging op het zuiden, een lichte helling van de top van de heuvel tot de rivier en een mozaïek van bodemtypes, met kiezels, klei en kalk voor de nodige nuances. Na drie jaar hard onderhandelen met de eigenaren van de vele individuele percelen kon Alejandro Fernández in 1989 hier zijn eerste 80 hectare aan wijngaarden aanplanten. Het domein Condado de Haza, genoemd naar de nabije stad Haza, is inmiddels bijna 200 hectare groot. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Ribera del Duero is misschien wel het wijnwonder van Spanje. In de jaren 80 was dit een slaperige streek, waar saaie coöperaties en kleine familiebedrijven wat wijn maakten voor met name lokaal gebruik. Door de komst van enkele ambitieuze wijnmakers steekt Ribera del Duero nu Spanjes van oudsher beroemdste wijngebied, Rioja, naar de kroon.

Ribera del Duero strekt zich uit langs de rivier de Duero. Het gebied ligt op het relatief hoge Centrale Plateau, met hoogtes variërend tussen 500 en 900 meter. De streek ligt ten noordwesten van Madrid en nog geen 100 kilometer ten oosten van Rioja. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Tempranillo
Tempranillo is met afstand het belangrijkste en bekendste druivenras van Spanje. Er staat ruim 200.000 hectare van aangeplant en hij is in vrijwel het hele land te vinden. De naam verwijst naar de vroege rijping van het ras: ‘temprano’ betekent vroeg en ‘tempranillo’ is het verkleinwoord, letterlijk vertaald ‘het vroegertje’. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
93
Wine Spectator
2009: This firm red delivers cherry and red plum flavors, with accents of dried herb, black pepper and baking spices. Firm tannins and blood orange acidity keep this balanced. Not showy, but fresh, focused and energetic.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Condado de Haza - Alenza Gran Reserva Magnum 2006

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen