El Vinculo - Crianza

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 16,75
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Druivenras Tempranillo
Regio / streek Castilla-La Mancha
Land Spanje
Oogst 2010
Serveertemperatuur 14 tot 17°C
Opleg potentieel Jong drinken.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Uitnodigende, zuivere robijnrode kleur met paarse weerschijn. Zeer aromatisch in de neus, veel rijp fruit, goed verpakt in perfect gedoseerd hout, dat voor de nodige balsamieke nuances zorgt. Het geheel wordt aangevuld met nuances van wilde kruiden en struikgewas. In de mond complex van structuur, met fijne tannines en veel fruit. Zuiver en sappig, gul en krachtig van smaak, met een lange, elegante en pakkende finale.

Vinificatie
De vinificatie is in grote lijnen gelijk aan die in de andere domeinen van de familie Fernández Rivera. De wijnen verblijven 18 tot 24 maanden op vaten van Amerikaans eikenhout en 6 tot 12 maanden op fles. Voor El Vínculo is dat respectievelijk 24 en 12 maanden.

Culinair Advies
Ideale begeleider van gegrild rood vlees, lam, buitenloop-boerenkip, stoofschotels met vlees. Een absolute aanrader bij de mooiste gerijpte harde Spaanse kazen als Manchego (Artesano!), Idiazabal, Roncal of Castellano.

Druivenras

Cabernet Sauvignon
Cabernet sauvignon is misschien wel het bekendste (blauwe) druivenras ter wereld. Voor veel wijnliefhebbers staat cabernet sauvignon gelijk aan kwaliteitswijn. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat hij (op de Rechteroever) in Bordeaux de dominante druif is en aan alle vijf de Premiers Grands Crus hun grootsheid geeft.

Wijnen van cabernet sauvignon zijn vaak erg krachtig. Kenmerkende aroma’s als cederhout en zwart fruit zijn in vrijwel elke wijn van deze druif te vinden. Ook in een blend is de cabernet sauvignon altijd erg aanwezig. Door de (soms te) stevige opvoeding op hout worden de houtaroma’s regelmatig (foutief) aangezien voor cabernet-sauvignonaroma’s. Alle wijnen met deze druif...

Carignan
Carignan is een druivenras dat twee gezichten heeft. Enerzijds is het een ras dat moeilijk te verbouwen is en dus veel gerooid wordt/werd, met name in de Languedoc. Anderzijds wint de druif bij geduldige wijnmakers aan populariteit voor karaktervolle wijnen.

De wijnen van carignan zijn vaak krachtige rode wijnen, mede door de veelgebruikte houtopvoeding. De tannines in de wijnen zijn niet extreem hoog, de zuurgraad is meestal redelijk fors. Aroma’s van zwart fruit, drop en kruiden zijn typisch voor wijnen van carignan. Alle wijnen met deze druif...

Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen.

De druif groeit uitstekend in warme, droge gebieden. Hij krijgt over het algemeen dus veel zonuren en behoort daarmee tot de warmklimaatdruiven. Zijn smaak is daarom begrijpelijk vol. Aroma’s van kruiden en rood fruit zijn met name in Franse gebieden vaak waar te nemen. De grenache die groeit in bijvoorbeeld Spanje en Australië geeft vaak donkerdere aroma’s van zwart fruit en specerijen. Alle wijnen met deze druif...

Syrah/Shiraz
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen