- Over dit product
-
Specificaties
Producent Alois Gölles Smaaktype Elegant, zeer verfijnd, fruitig en intens. type Olijfolie & azijn Regio / streek Steiermark Land Oostenrijk Opleg potentieel Minimaal 20 jaar. Natuurlijke werkwijze Biologisch inhoud 0,13 Details
Smaakimpressie
Dit is de specialiteit van het huis Gölles, bereid van typische lokale ciderappels. Die geven een volle, rijke, zeer fruitige, bijzonder harmonieuze en zachte azijn met een delicate, zoete smaak. Deze balsamieke azijn geeft extra cachet aan mediterrane of Aziatische gerechten, maar ook aan desserts, in het bijzonder met aardbeien, vanille-roomijs en panacotta. Je kunt hem ook gebruiken als smaakverhogend element bij verse kazen; of in saladedressings, gecombineerd met smaakrijke olijfolie of pompoenpittenolie.Vinificatie
De uitmuntende kwaliteit van zijn azijn dankt Alois Gölles in eerste instantie aan de ingrediënten. In tegenstelling tot industriële azijnsoorten bevat de azijn van Gölles opvallend veel mineralen, druivenextract, natuurlijk fruitzuur en aroma’s, waardoor het eindproduct complex en verrukkelijk van smaak is. Door een langzaam rijpingsproces wordt de uiteindelijke zuurgraad van de azijn verlaagd en krijgt het geheel een delicaat, fruitig en harmonieus karakter. Het proces duurt minstens enige jaren en kan bij specifieke balsamieke azijnsoorten decennia duren! Het vindt plaats, afhankelijk van het type azijn, in rvs-tanks of in kleine houten vaten. Hoewel Alois Gölles de modernste technologie gebruikt, zijn het nog altijd de eigen ervaring, kennis, vakkundigheid en passie, die het verschil maken. Daarom staat het woord ‘Manufaktur’ op het etiket: handgemaakt.Culinair Advies
Recept voor gevogeltelever met rabarber. Braad (sauteer) de gevogeltelevertjes in vet zachtjes gaar, serveer ze met plakjes ‘al dente’ gegaarde rabarber en besprenkel het gerecht met balsamieke appelazijn.Wijnhuis
Dit is een van die zeldzame, kleine bedrijven in Oostenrijk waar op topniveau wordt gewerkt. De azijnen van Gölles zijn schitterend, gemaakt van puur fruit en lokale wijnen. Supermooie producten voor de vakhandel of horeca waarvoor alleen het beste goed genoeg is. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
Steiermark ligt in het uiterste zuiden van Oostenrijk, tegen de Sloveense grens aan. De regio is in oppervlak groot, maar in wijnproductie vrij klein – na wijnregio Wien de kleinste van Oostenrijk – maar de gemiddelde kwaliteit van de wijnen uit de Steiermark is zeer hoog.
Het gebied ligt in het zuidoosten van Oostenrijk. In tegenstelling tot de andere wijnregio’s in Oostenrijk is dit een sterk heuvelachtig gebied. Het ligt op de zuidelijke uitlopers van de Alpen en wordt ook wel het Oostenrijkse Toscane genoemd. De wijngaarden liggen over het hele gebied verspreid, meestal op de steile en hoge hellingen van de heuvels. Alle wijnen van deze regio...
- Beoordelingen
-
Reviews