Alois Gölles - Gift Box Hands On Gin (incl. Gin)

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 65,00
Over de wijn

Specificaties

Producent Alois Gölles
Smaaktype Droog, aromatisch, expressief, subtiel, zacht en zeer zuiver.
type Gedistilleerd
Regio / streek Steiermark
Land Oostenrijk
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de aankoop.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,70

Details

Smaakimpressie
Helder, kleurloos. In de neus aroma’s van jeneverbessen, citroen en verse groene kruiden. In het smaakpalet subtiele tonen van o.a. wederom jeneverbessen, sinaasappel en specerijen, die gepaard gaan met een lange, verfijnd bittere nasmaak.

Vinificatie
Als basis voor de gin laat men speciaal geselecteerde melasse (rietsuikerstroop) in bronwater gisten tot er een alcoholpercentage van 10% is bereikt. Met dit mengsel wordt de distillatieketel van een kolomdistillatiesysteem gevuld. Daarna wordt er stoom door het mengsel geleid, waarbij de alcohol uit de resten met de stoom opstijgt. Door middel van temperatuurverschillen wordt de alcohol van het water gescheiden. In een kolomdistillatiesysteem gebeurt dit in verschillende opeenvolgende gangen; hierdoor wordt alcohol van een zeer hoge kwaliteit verkregen. Daarnaast wordt het begin (de kop) en het einde (de staart) van het distillaat gescheiden van het zuivere middenstuk (het hart). De zuivere alcohol wordt overgestoken op roestvrijstalen tanks en er worden jeneverbessen, zwarte bessen, verse koriander, citroengras en sinaasappelschillen toegevoegd om in de alcohol (is witte rum) te weken. Na enkele weken wordt dit kruidige mengsel opnieuw gedistilleerd, waarna de gin met bronwater op de juiste sterkte wordt gebracht en nog enkele maanden rust krijgt alvorens te worden gebotteld.

Culinair Advies
Als digestief na de maaltijd, vooral puur, maar ook met ijs, speciale tonic of in cocktails.

Wijnhuis

Dit is een van die zeldzame, kleine bedrijven in Oostenrijk waar op topniveau wordt gewerkt. De azijnen van Gölles zijn schitterend, gemaakt van puur fruit en lokale wijnen. Supermooie producten voor de vakhandel of horeca waarvoor alleen het beste goed genoeg is. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Steiermark ligt in het uiterste zuiden van Oostenrijk, tegen de Sloveense grens aan. De regio is in oppervlak groot, maar in wijnproductie vrij klein – na wijnregio Wien de kleinste van Oostenrijk – maar de gemiddelde kwaliteit van de wijnen uit de Steiermark is zeer hoog.

Het gebied ligt in het zuidoosten van Oostenrijk. In tegenstelling tot de andere wijnregio’s in Oostenrijk is dit een sterk heuvelachtig gebied. Het ligt op de zuidelijke uitlopers van de Alpen en wordt ook wel het Oostenrijkse Toscane genoemd. De wijngaarden liggen over het hele gebied verspreid, meestal op de steile en hoge hellingen van de heuvels. Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Alois Gölles - Gift Box Hands On Gin (incl. Gin)

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen