Alois Gölles - Weisser Rum Batch L000

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 39,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Alois Gölles
Smaaktype Droog, licht aromatisch, elegant, subtiel en zeer zuiver.
type Overig
Regio / streek Steiermark
Land Oostenrijk
Serveertemperatuur 10 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 40 jaar na de productie.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,70

Details

Smaakimpressie
Helder kleurloos. In de neus aroma’s van limoen, citroen, een hint van ananas en iets van kokos. In het smaakpalet subtiele tonen van o.a. citroengras en wat tropisch fruit, die gepaard gaan met een lange zachte afdronk met een klein subtiel zoetje.

Vinificatie
Als basis voor de rum laat men speciaal in de Caraïben geselecteerde melasse (rietsuikerstroop) in bronwater gisten tot er een alcoholpercentage van 10% is bereikt. Met dit mengsel wordt de distillatieketel van een kolomdistillatiesysteem gevuld, waarna er stoom door het mengsel wordt geleid waarbij de alcohol uit de resten met de stoom opstijgt. Door middel van temperatuurverschillen wordt de alcohol van het water gescheiden. In een kolomdistillatiesysteem gebeurt dit in twee aaneengesloten gangen, hierdoor wordt alcohol van een zeer hoge kwaliteit verkregen. Daarnaast wordt het begin (de kop) en het einde (de staart) van het distillaat gescheiden van het zuivere middenstuk (het hart). De zuivere alcohol wordt overgestoken op roestvrijstalen tanks om te rijpen. Na ongeveer twaalf maanden wordt de rum geassembleerd, met bronwater op de juiste sterkte gebracht en ongefilterd gebotteld.

Culinair Advies
Los op zichzelf, als digestief na de maaltijd, puur, met mineraalwater of in cocktails.

Wijnhuis

Dit is een van die zeldzame, kleine bedrijven in Oostenrijk waar op topniveau wordt gewerkt. De azijnen van Gölles zijn schitterend, gemaakt van puur fruit en lokale wijnen. Supermooie producten voor de vakhandel of horeca waarvoor alleen het beste goed genoeg is. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Steiermark ligt in het uiterste zuiden van Oostenrijk, tegen de Sloveense grens aan. De regio is in oppervlak groot, maar in wijnproductie vrij klein – na wijnregio Wien de kleinste van Oostenrijk – maar de gemiddelde kwaliteit van de wijnen uit de Steiermark is zeer hoog.

Het gebied ligt in het zuidoosten van Oostenrijk. In tegenstelling tot de andere wijnregio’s in Oostenrijk is dit een sterk heuvelachtig gebied. Het ligt op de zuidelijke uitlopers van de Alpen en wordt ook wel het Oostenrijkse Toscane genoemd. De wijngaarden liggen over het hele gebied verspreid, meestal op de steile en hoge hellingen van de heuvels. Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Alois Gölles - Weisser Rum Batch L000

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen