Alois Lageder - Gewürztraminer

Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is de grootste en daarmee ook de meest invloedrijke biodynamische wijnproducent in Italië. Het bedrijf dateert officieel uit 1823 toen het van start ging als een wijnhandel in Bolzano. Het werd echt een wijnmakerij toen Alois Lageder III in 1934 het domein Löwengang in Magr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gewürztraminer
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Lageder
Land Italië

Details

Lageder krijgt het voor elkaar om jaarlijks een kwaliteitsslag te maken. In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen de wijngaard en kelder enzerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie.

smaakimpressie

Helder strogele wijn met een bijna oranje zweempje. Expressieve neus, de frisheid slaat je om de oren. Delicate aroma's van citrus- en tropisch fruit, florale tonen (rozen, geraniums) en wat kruidigheid. Eén en al smaakbeleving, levendig, fris, fruitig, schoon, puur. Minerale tonen en dat typisch druivenschillerige van de gewürztraminer. Absoluut genieten dit, na dat kruidige fruitdruivige aan het begin een heerlijke bittere twist op æt einde. Gewoonweg heerlijk!

vinificatie

Deels vergist met de hele trossen (whole cluster). Vergisting in roestvrijstalen tanks met temperatuurcontrole. Rijping van 4 maanden op het fijne bezinksel.