Alois Lageder - Alto Adige Lehen Sauvignon

Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is een synoniem voor de hoogste kwaliteitsstandaard in wijnbouw en vinificatie. Het bedrijf is opgericht in 1823 en wordt momenteel geleid door Alois Lageder, samen met zijn zoon Alois Clemens Lageder. Hiermee vertegenwoordigen zij de vijfde en zesde generatie van de familie. . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Inhoud 0,75
Producent Lageder
Land Italië

Details

Lageder krijgt het voor elkaar om jaarlijks een kwaliteitsslag te maken. In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen de wijnga ard en kelder enzerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie. De prestigieuze Tenuae serie is 100% biologisch-dynamisch en Demeter gecertificeerd!

smaakimpressie

Fonkelende, heldere gele kleur met een groen zweempje. Uitgesproken geur, rijk en toch fris met tonen van tropisch fruit, verse groene kruiden en specerijen. Zeer zuiver in de mond, typisch voor de gebruikte druivensoort, full body. Het fruit is elegant en complex, lang en fris tot en met de afdronk. Serveren: 12°C. Bewaren: 4-6 jaar na de oogst.

vinificatie

Voor het persen ondergaan de druiven een koude inweking op de schillen van ruim 6 uur. De gisting vindt plaats in RVS tanks, waarna de jonge wijn op zijn fijne bezinksel wordt gehouden tot en met eind februari. Vervolgens rust de wijn nog 6 maanden op grote vaten van Slavonisch hout.

Meer van deze producent: