Alois Lageder - Pinot Bianco

€ 18,00
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is de grootste en daarmee ook de meest invloedrijke biodynamische wijnproducent in Italië. Het bedrijf dateert officieel uit 1823 toen het van start ging als een wijnhandel in Bolzano. Het werd echt een wijnmakerij toen Alois Lageder III in 1934 het domein Löwengang in Magr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Pinot Bianco
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Inhoud 0,75
Producent Lageder
Land Italië

Details

Geselecteerde wijngaarden uit Alto Adige en Trentino, aan de voet van de Dolomieten (deel van de Alpen). De wijngaarden liggen tussen 300 en 600 meter hoogte op koele, westelijk georiënteerde heuvels van het Adige dal. De bodem bestaat uit zand en kiezels, met een hoog gehalte aan kalksteen. Grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht. Leeftijd van de wijnstokken: 10-35 jaar.

smaakimpressie

Helder strogeel met een groen zweempje. Zeer verfijnd in de neus, fruitig (appel, perzik), typerend voor pinot bianco uit Noordoost Italië. Uitgesproken van smaak, zuiver, elegant en fruitig (verse druiven). Fris en sappig, mediumbody. Mits goed bewaard, minstens 2 tot 4 jaar na oogstdatum te drinken. Niet te koud schenken, 10-12°C.

vinificatie

Vergist in RVS tanks, daarna 4 maanden opgevoed op eigen fijn bezinksel.