Alois Lageder - Pinot Bianco

€ 16,95
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is een synoniem voor de hoogste kwaliteitsstandaard in wijnbouw en vinificatie. Het bedrijf is opgericht in 1823 en wordt momenteel geleid door Alois Lageder, samen met zijn zoon Alois Clemens Lageder. Hiermee vertegenwoordigen zij de vijfde en zesde generatie van de familie. . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Geen fiche beschikbaar
Druivenras(sen) Pinot Bianco
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Inhoud 0,75
Producent Lageder
Land Italië

Details

Geselecteerde wijngaarden uit Alto Adige en Trentino, aan de voet van de Dolomieten (deel van de Alpen). De wijngaarden liggen tussen 300 en 600 meter hoogte op koele, westelijk georiënteerde heuvels van het Adige dal. De bodem bestaat uit zand en kiezels, met een hoog gehalte aan kalksteen. Grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht. Leeftijd van de wijnstokken: 10-35 jaar.

smaakimpressie

Helder strogeel met een groen zweempje. Zeer verfijnd in de neus, fruitig (appel, perzik), typerend voor pinot bianco uit Noordoost Italië. Uitgesproken van smaak, zuiver, elegant en fruitig (verse druiven). Fris en sappig, mediumbody. Mits goed bewaard, minstens 2 tot 4 jaar na oogstdatum te drinken. Niet te koud schenken, 10-12°C.

vinificatie

Vergist in RVS tanks, daarna 4 maanden opgevoed op eigen fijn bezinksel.

Meer van deze producent: