Tenutæ Lageder - Cor Römigberg Cabernet Sauvignon

Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is een synoniem voor de hoogste kwaliteitsstandaard in wijnbouw en vinificatie. Het bedrijf is opgericht in 1823 en wordt momenteel geleid door Alois Lageder, samen met zijn zoon Alois Clemens Lageder. Hiermee vertegenwoordigen zij de vijfde en zesde generatie van de familie. . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Lageder
Land Italië

Details

2010. Topwijn van Alois Lageder die menig Bordeauxwijn naar de kroon steekt. 100% biologisch dynamisch (Demeter certificatie). De Römigberg, bezaaid met morene afzettingen, leem, gravel, kalksteen, ligt ten noordwesten van het Caldaromeer en heeft behoorlijk stijle hellingen waar de zon overdag bijna loodrecht op staat te stralen. Op een hoogte van 250-330 meter ligt het hart van deze berg ( Herz) afgeleid van het latijnse woord æCORÆ uit vroeger tijden . Dieprode kleur, aanwezig neus met complex aroma waarin te ontdekken zijn cassisfruit, specerijen, getoast hout, florale tonen. Uitgebalanceerde wijn met een ferme aanzet, intens en breed van smaak, mooi spel van frisse zuren, rijp fruit en krachtige tannines , die stuivertje wisselen om de aandacht. Spannende complexe wijn, die nog jaren op fles kan rijpen.

smaakimpressie

Diepe, intense kersenrode kleur. Zuiver en expressief van geur, met rijpe fruitaroma’s van kersen en zwarte bessen, aangevuld met specerijen (witte peper) en elegant hout. Vol van structuur, met een goede fruitconcentratie, goed geïntegreerde tannines en hout, en een lange, boeiende finale.

vinificatie

Gisting en 17 dagen lange inweking in RVS tanks, gevolgd door een opvoeding van 20 maanden op barriques van Frans eikenhout, waarvan 2/3 nieuw.

Meer van deze producent: