Alois Lageder - Haberle Pinot Bianco

€ 24,95
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is een synoniem voor de hoogste kwaliteitsstandaard in wijnbouw en vinificatie. Het bedrijf is opgericht in 1823 en wordt momenteel geleid door Alois Lageder, samen met zijn zoon Alois Clemens Lageder. Hiermee vertegenwoordigen zij de vijfde en zesde generatie van de familie. . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Bianco
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Lageder
Land Italië

Details

‘Single vineyard’ wijn van Haberlehof Estate, boven Salorno, op 450 meter hoogte. De bodem bestaat uit zand en stenen. Tamelijk koel mesoklimaat met grote temperatuur verschillen tussen dag en nacht. Leeftijd van de wijnstokken: 15-40 jaar.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur met groene schemering. Zeer verfijnd, fruitig (appel, perzik), met ondersteunende specerij nuances van het zeer goed geïntegreerde hout. Zuiver, elegant, met karakteristieke druivenaroma’s, mediumbody, rond en sappig tot aan de finale. Mits goed bewaard, minstens 3-5 jaar na de oogst te genieten. Niet te koud schenken: 10-12°C.

vinificatie

Gegist en 3 maanden op eigen fijn bezinksel opgevoed in RVS tanks, waarna de jonge wijn nog 6 maanden rust in grote vaten van Slavonisch hout.

Meer van deze producent: