Altos las Hormigas - Colonia las Liebres Bonarda

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
87

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 10,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Altos las Hormigas
Smaaktype Droog, zeer fruitig, vol en sappig.
Druivenras Bonardo
Regio / streek Mendoza
Land Argentinië
Oogst 2017
Serveertemperatuur 16°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep, jeugdig, intens paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, cassis, gekonfijte aardbei, wilde rozen, kreupelhout en peper. In het smaakpalet rijp klein rood fruit, chocola en zoethout, met een prettige afdronk met zijdezachte tannines.

Vinificatie
Na de oogst worden de druiven direct gekneusd en ondergaan ze een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting met wilde (druifeigen) gisten op grote roestvrijstalen cuves. Daarna vindt er een pneumatische persing plaats en wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping. Tijdens de rijping hangt men voor korte tijd eikenhouten staven in de tanks om zo houtrijping te suggereren. Het gehele proces van wijn maken, van wijngaard tot gebottelde wijn, verloopt met minimale interventie en met biologisch-dynamische uitgangspunten.

Culinair Advies
Bij ratatouille, pasta met vleessaus, lasagne of gevulde paprika.

Wijnhuis

Uit Mendoza in Argentinië komen deze heerlijke wijnen van 100% malbec. In de wijngaarden wordt gezocht naar biologisch evenwicht, waarbij biologische en biologisch-dynamische werkwijzen worden gehanteerd. Al het fruit wordt ontsteeld en zachtjes gekneusd, waarna de gisting plaatsvindt in roestvrijstalen tanks bij 30°C. Om voldoende extract te krijgen wordt zowel remontage als pigeage toegepast. Een deel van de jonge wijn krijgt vatrijping, waarbij men een deel laat rijpen op nieuw Amerikaans eiken en een deel op een jaar oude Franse vaten. De wijn wordt niet gefilterd. Wijnmaker Alberto Antonini is een van de meest gerespecteerde wijnmakers in de wereld en zijn kennis van malbec en terroir in Argentinië is ongeëvenaard. Zijn Malbecs zijn relatief fris en verfijnd en in groot contrast met de Argentijnse blockbusters van begin deze eeuw. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Critici over deze wijn

WS
87
Wine Spectator
Fresh-crushed red berry and wild herb flavors are snappy in this fruity red. Tobacco leaf notes show on the finish.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Altos las Hormigas - Colonia las Liebres Bonarda

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen