Amalia - Garnacha Rosé

Nog %1 beschikbaar
Amalia

Campo de Borja

In het noorden van Spanje, net onder de Navarra-streek, ligt de kleine DO Campo de Borja. Voor velen een onbekend gebied, maar toch staat het te boek als ‘het rijk van de garnacha’. In het droge, hete klimaat van de streek voelt de druif zich als een vis in h . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache
Afsluiting Schroefdop
Regio Campo de Borja
Inhoud 0,75
Producent Amalia
Land Spanje

smaakimpressie

Helder, licht rozerood van kleur. In de neus aroma’s van frambozen, aardbeien en een florale toets. In het smaakpalet tonen van grapefruit en klein rood fruit, die gepaard gaan met een fruitige afdronk met de juiste zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de druiven geoogst. In de vinificatiekelder worden deze ontsteeld en gekneusd en krijgen ze 6 uur lang een koude schilweking voor optimale kleur- en aromaextractie. Daarna worden de druiven geperst en het sap geklaard om zo schoon mogelijk sap te verkrijgen. Dit sap ondergaat op roestvrijstalen tanks een temperatuurgecontroleerde (18°C) alcoholische gisting. Aansluitend wordt de jonge wijn wederom geklaard, gefilterd, gestabiliseerd en overgestoken op schone rvs-tanks om hierin te rusten, zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt. Na enkele maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld.

Meer van deze producent: