Amalia - Macabeo

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 5,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Amalia
Smaaktype Droog, licht tot halfvol en fruitig.
Druivenras Macabeo
Regio / streek Campo de Borja
Land Spanje
Oogst 2018
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, licht strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van grapefruit, groene appel en ananas. In het smaakpalet tonen van citroenschil, appel, meloen en iets van tropisch fruit, die gepaard gaan met een afdronk met zacht frisse zuren.

Vinificatie
Eind augustus worden de druiven geoogst. In de vinificatiekelder worden deze direct ontsteeld en licht gekneusd, en krijgen ze aansluitend een 24 uur durende koude inweking. Hierna volgt een pneumatische persing en laat men het sap met speciaal geselecteerde gisten een temperatuurgecontroleerde (18 tot 20°C) alcoholische fermentatie op roestvrijstalen tanks ondergaan. Na ongeveer 2 weken wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks en laat men hem, zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt, voor 3 maanden rusten. Vervolgens wordt de wijn geassembleerd, geklaard, licht gefilterd en gebotteld.

Culinair Advies
Aperitief, lunch, picknick, barbecue, gegrilde vis, salades en milde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

In het noorden van Spanje, net onder de Navarra-streek, ligt de kleine DO Campo de Borja. Voor velen een onbekend gebied, maar toch staat het te boek als ‘het rijk van de garnacha’. In het droge, hete klimaat van de streek voelt de druif zich als een vis in het water. Het wijnhuis waar Amalia wordt geproduceerd beschikt over zo’n 3700 hectare wijngaard, die verspreid liggen over de DO Campo de Borja. Dat is veel, maar de opbrengst van de stokken is over het algemeen laag door de droogte, hitte en leeftijd. De wijngaarden liggen gemiddeld op 500 meter hoogte op de hellingen van het Moncayo-gebergte. Voor de vinificatie wordt de hulp van Javier Vela en Fernando de Mora ingeschakeld. Javier heeft een Master Oenologie op zak en Fernando heeft - als een van de weinige Spanjaarden - de felbegeerde titel Master of Wine behaald. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Macabeo
Naar alle waarschijnlijkheid komt macabeo uit het wijngebied Vilafranca del Penedès in Catalonië. Daar is de druif nog steeds veel te vinden en wordt hij samen met paralleda en xarel-lo gebruikt voor de productie van cava, het Spaanse antwoord op champagne. Daarnaast wordt de druif ook geteeld in Rioja, Navarra en Rueda. Hier wordt hij ‘viura’ genoemd. Buiten Spanje is de macabeo ook te vinden in het zuiden van Frankrijk, met name in de Roussillon en de zuidelijke Rhône. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Amalia - Macabeo

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen