Anne Gros & Jean Paul Tollot - CinsO Cotes du Brian IGP

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 17,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Cinsault
Regio / streek Languedoc & Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2014
inhoud 0,75

Details

2014. CinsO is een creatieve en duidelijke verwijzing naar de cinsault druif waar de wijn van gemaakt is. Volgens de regels van de Minervois mag die druif niet alleen in een wijn voor komen, dus wordt het een vin de Table.
Over dit product

Het wijnhuis

Anne Gros en Jean Paul Tollot, beiden al meer dan 20 jaar bekende wijnboeren uit de Bourgogne, hebben hun passie en kennis gebundeld om wijn te maken in de Zuid-Franse Minervois, wat resulteert in wijnen van ongekend niveau. Elegant, bomvol fruit, powerful maar beheerst en spannend.

Het gebied

Languedoc-Roussillon, Minervois - Het up and coming wijngebied van Frankrijk is wel de Languedoc-Roussillon. Werd hier nog niet heel lang geleden enigszins lacherig over gesproken, inmiddels heeft de regio zich écht op de kaart gezet. Het is de meest dynamische en innovatieve Franse wijnregio van dit moment, waar enorme kwaliteitsslagen zijn gemaakt. Niet langer is het credo zoveel mogelijk te produceren, nee de nieuwe mantra is kwaliteit in plaats van kwantiteit. En het mooie is, de prijs-kwaliteit is nog steeds fantastisch. Deze appellation, vernoemd naar het dorp Minerve, ligt in de regio Languedoc. Sinds het ontstaan ervan is het karakter van de lokale wijnen drastisch veranderd, met veel lof van critici als resultaat. De positieve omslag is vooral te danken aan substantiële investeringen in wijnbouwapparatuur en een beter beheer van de wijngaarden. De voornaamste druivenrassen zijn grenache, syrah en mourvèdre, die samen minstens 60% van elke wijn moeten uitmaken.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen