Anne Gros & Jean Paul Tollot - CinsO Cotes du Brian IGP

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 18,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, halfvol tot vol, zacht en elegant.
Druivenras Cinsault
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep donker paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, pruimen, laurier en een hint van gedroogde oregano. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, zwarte olijven en licht peperige toets, die gepaard gaan met een zacht zwoele afdronk met rijpe tannines en levendige zuren.

Vinificatie
De La CinsO van Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot komt van een 50 jaar oude wijngaard die 1 hectare groot is. Na de handmatige pluk worden de cinsault druiventrossen geselecteerd, onsteeld en licht gekneusd. Na een korte inweektijd laat men de temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Ongeveer drie weken later volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotterd.

Culinair Advies
Gegrilde tonijn, konijn met gekonfijte knoflook, kip uit de oven, pasta gerechten, pizza, aubergine lasagne en half gerijpte geiten- of schapenkaas.

Wijnhuis

Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, overtuigend en zeer goed gemaakt. Het gebruik van oeroude wijnstokken geeft deze wijnen een ongekende dimensie. Deze wijnen moet je proeven: je bent meteen verkocht. Echt heerlijk! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Cinsault
De officiële naam van de druif cinsault is eigenlijk cinsaut. In de Languedoc, waar de druif veel wordt gebruikt, is de officiële spelling met een 'l'. Wij zien vrijwel altijd wijnen van cinsault uit Languedoc; vandaar het gebruik van de spelling 'cinsault'. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen