Anne Gros & Jean Paul Tollot - La 50/50 Cotes du Brian IGP

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 17,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Fris, fruitig, elegant, licht verteerbaar, zonder houtopvoeding.
Druivenras Carignan, Cinsault, Grenache
Regio / streek Languedoc & Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 17°C
Opleg potentieel Jong drinken.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Heldere en levendige rode kleur. Volop fruit in geur en smaak, levendig fris, fruitig, elegant en spannend.

Vinificatie
De druiven worden per perceel en druivenras apart met de hand geoogst. Deze wijn is een blend van grenache (van 18 jaar oude stokken), carignan (30 jaar) en cinsault (40 jaar), apart vergist en opgevoed in rvs-tanks. De blend is bedoeld om als echte tafelwijn te dienen: verfrissend, dorstlessend en makkelijk (door)drinkbaar bij de maaltijd.

Culinair Advies
Deze verfrissende en fruitige tafelwijn is een discrete begeleider van gesorteerde vleeswarenschotels en tapas, maar smaakt ook voortreffelijk bij rood vlees, gegrild of gestoofd.

Druivenras

Carignan
Carignan is een druivenras dat twee gezichten heeft. Enerzijds is het een ras dat moeilijk te verbouwen is en dus veel gerooid wordt/werd, met name in de Languedoc. Anderzijds wint de druif bij geduldige wijnmakers aan populariteit voor karaktervolle wijnen.

De wijnen van carignan zijn vaak krachtige rode wijnen, mede door de veelgebruikte houtopvoeding. De tannines in de wijnen zijn niet extreem hoog, de zuurgraad is meestal redelijk fors. Aroma’s van zwart fruit, drop en kruiden zijn typisch voor wijnen van carignan. Alle wijnen met deze druif...

Cinsault
De officiële naam van de druif cinsault is eigenlijk cinsaut. In de Languedoc, waar de druif veel wordt gebruikt, is de officiële spelling met een 'l'. Wij zien vrijwel altijd wijnen van cinsault uit Languedoc; vandaar het gebruik van de spelling 'cinsault'.

Als het om rosé wijn gaat, zijn het frisse wijnen. De rode wijnen kunnen variëren, afhankelijk van de blends waarin de cinsault vaak gebruikt wordt. Zo is de druif zelfs toegestaan in Châteauneuf-du-Pape, veelal uiterst krachtige wijnen. Alle wijnen met deze druif...

Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen.

De druif groeit uitstekend in warme, droge gebieden. Hij krijgt over het algemeen dus veel zonuren en behoort daarmee tot de warmklimaatdruiven. Zijn smaak is daarom begrijpelijk vol. Aroma’s van kruiden en rood fruit zijn met name in Franse gebieden vaak waar te nemen. De grenache die groeit in bijvoorbeeld Spanje en Australië geeft vaak donkerdere aroma’s van zwart fruit en specerijen. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

Perswijn
Anne Gros is een van mijn favoriete wijnmakers in de Bourgogne. Al vanaf haar 22e runt ze haar wijngaarden rondom Vosne-Romanée en produceert daar grote Bourgognes met een ongekende verfijning. Haar man, Jean Paul Tollot, maakt moois op Domaine Tollot-Bea
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen