Anne Gros & Jean Paul Tollot - La Frivole Muscat de St Jean de Minervois 1/2 2017

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 17,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Domaine Anne Gros & Jean Paul Tollot
Smaaktype Halfzoet tot zoet, licht tot halfvol, zuiver, fruitig en elegant.
Druivenras Muscat
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2017
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
inhoud 0,38

Details

Smaakimpressie
Helder bleek strogeel van kleur. In de neus aroma’s van verse zoete muskaat druiven, lychees, verveine en lindebloesem. In het smaakpalet tonen van o.a. limoen, abrikoos, tropisch fruit en iets van honing, die gepaard met een elegante afdronk met verkwikkende zuren.

Vinificatie
Na de handmatige pluk krijgen de rijpe muscat druiven eerst een schilweking van een dag waarna deze pneumatisch geperst worden en men het sap een op temperatuur gecontroleerde (18 tot 20°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks laat ondergaan. Tijdens het gisten wordt al in een vroeg stadium beetje bij beetje eau de vie de vin (wijnalcohol) toegevoegd, dit is de 'mutage'. De gistig stopt op deze manier en er blijft een groot deel van de suikers onvergist in de wijn aanwezig terwijl de toegevoegde eau de vie er voor zorgt dat het uiteindelijke alcoholpercentage van de Muscat de St Jean de Minervois op minimaal 15% alcohol uitkomt met daarnaast nog minimaal 125 gram (onvergiste) restsuiker. Vervolgens rijpt de wijn in rvs-tanks om na enkele maanden gebotteld te worden. Dit gehele proces verloopt volgens biologische principes en voorschriften.

Culinair Advies
Aperitief, foie gras, fruitsalades, tarte tartin, citroenmeringue taart, blauwschimmelkazen en milde Aziatische zoetzure gerechten.

Wijnhuis

Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, overtuigend en zeer goed gemaakt. Het gebruik van oeroude wijnstokken geeft deze wijnen een ongekende dimensie. Deze wijnen moet je proeven: je bent meteen verkocht. Echt heerlijk! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Muscat
De muskaatdruif is een van de oudste druivenrassen en komt waarschijnlijk uit Griekenland. De Grieken hebben het naar Italië gebracht, vanwaaruit het ras zich over het Middellandse Zeegebied heeft verspreid en over de rest van Europa. Tegenwoordig staat muscat veel aangeplant in de Elzas en Languedoc-Roussillon. Veel mensen denken dat Clairette de Die, een mousserende wijn uit de Languedoc, gemaakt moet worden van clairette. Dat klopt niet helemaal; de wijn moet namelijk minstens 75% muscat bevatten en die mag eventueel aangevuld worden met clairette. Buiten Frankrijk kom je de druif onder andere tegen in Duitsland, Portugal, Hongarije, Spanje, Italië en Australië. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Anne Gros & Jean Paul Tollot - La Frivole Muscat de St Jean de Minervois 1/2 2017

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen