Anne Gros & Jean Paul Tollot - Les Combettes Marselan

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 19,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, halfvol tot vol, intens, zwoel, complex en met houtopvoeding.
Druivenras Marselan
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
inhoud 0.75

Details

Smaakimpressie
Enigszins ondoorzichtig diep paarsrood van kleur. In de neus intense aroma’s van rijpe frambozen, gekonfijte zwarte bessen, pruimen, vers gebrande koffiebonen en een licht rokerige toets. In het smaakpalet tonen van bosvruchten confiture, chocolade, specerijen en zoethout, die gepaard gaan met een lange afdronk met fraaie tannines en frisse zuren.

Vinificatie
De Les Combettes van Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot komt van een vijf jaar oude wijngaard die een hectare groot is. Na de handmatige pluk worden de marselan druiventrossen geselecteerd, onsteeld en licht gekneusd. Na een korte inweektijd laat men de temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Ongeveer drie weken later volgt de persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken gebruikte barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na ruim 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotterd.

Culinair Advies
Langzaam gegaarde lamsbout, wildzwijnragout, hazenpeper, cassoulet, rijke pasta gerechten en gerijpte harde kazen als remeker, pecorino, comté alpage.

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen