Ashton Hills - Piccadilly Valley Pinot Noir Adelaide Hills

Nog %1 beschikbaar
Ashton Hills

Piccadilly Valley

Ashton Hills is een drie hectare tellend wijnhuis in de subregio Piccadilly Valley van de Adelaide Hills, Australië. De wijngaarden liggen op een heuvelrug net onder de top van de Mount Lofty - het hoogste punt van de Mount Lofty Ranges.

Stephen G . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio Adelaide Hills
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Ashton Hills
Land Australië

Details

Ashton Hills is een wijnbedrijf uit de Piccadilly Valley in de Adelaide Hills regio van Zuid-Australië. De Piccadilly Valley Pinot Noir is een van hun bekendste wijnen en wordt beschouwd als een van de beste Pinot Noir's uit de regio. De wijn heeft een diepe, donkere kleur en aroma's van kersen, bessen en specerijen. De smaak is vol en rijk met tonen van rood fruit, een delicate tannine structuur en een lange afdronk. De wijn is afkomstig van oudere wijnstokken en wordt vaak gerijpt in Franse eikenhouten vaten. De Piccadilly Valley Pinot Noir wordt vaak geprezen om zijn elegantie en complexiteit en is een populaire keuze onder wijnliefhebbers.

smaakimpressie

Helder diep granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, cranberries, viooltjes, rozemarijn en iets van kaneel en kruidnagel. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, een hint van sinaasappelschil, gebakken spekjes en vanille, die gepaard gaan met een fluwelige afdronk met rijpe tannines en elegante zuren.

vinificatie

De druiventrossen worden uiterst selectief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt het grootste deel van de druiven zeer voorzichtig ontsteeld en tezamen met de overige gehele trossen ondergaan deze eerst een korte koude inweking om meer kleur en aroma extractie te verkrijgen. Daarna volgt een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Aansluitend persing van de druivenmost en oversteken van de jonge wijn op Franse eikenhouten barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld.

Meer van deze producent: