Pieropan - Ruberpan Valpolicella Superiore

€ 26,00
Nog %1 beschikbaar
Pieropan Klassieke Soaves van het allerhoogste niveau. Leonildo Pieropan wordt gezien als de godfather van Soave. De wijnen worden gemaakt van de druiven garganega en trebbiano uit de heuvels rond de stad Soave. De speciale cuvée La Rocca, gemaakt van laat geplukte druiven, krijgt een opvoeding op . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Corvina, Corvinone, Croatina, Rondinella
Afsluiting Kurk
Regio Veneto
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Pieropan
Land Italië

Details

Valpolicella Superiore. De Ruberpan van Pieropan is een rijke maar elegante rode wijn uit de DOC Valpolicella superiore in de Veneto wijnregio. Gemaakt van de druivensoorten corvina veronese, corvinone en croatina veronese is dit een wijn met een geparfurmeerde neus en een palet van vers fris rood fruit, zwarte kersen en bramen en mooie zijdezachte tannines.

smaakimpressie

Robijnrode kleur. Een verleidelijke geur, die doet denken aan rijpe rode kersen en frambozen. Daarnaast fijne kruidigheid en subtiele aardse geuren. De smaak is fris, zacht, rijk en rond, met naast veel rijp rood fruit ook aangename kruiden en verfijnde houttonen. Een mooi complex glas, mondvullend en een bijzonder frisse, lange afdronk.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst op de hooggelegen wijngaarden (350 tot 500 m) met veel klei en kalk. Lage rendementen van 35 tot 40 hl/ha. De vergisting duurt circa 12 dagen, met dagelijkse ‘remontage’ (de schillenhoed besprenkelen met wijn onder uit het vat) en ‘pigeage’ (het onderdompelen van de schillenhoed). Men laat geen malolactische gisting plaatsvinden, voor behoud van frisheid. De wijn rijpt 30 maanden op grote vaten (500 en 2500 liter) en barriques (225 liter) en rijpt nog een periode op fles, voordat hij verhandeld wordt.