Badia a Coltibuono - Chianti Classico Riserva

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
93
DC
92

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 31,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Badia a Coltibuono
Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Druivenras Sangiovese
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2015
Serveertemperatuur 18°C
Opleg potentieel Uitstekend oplegpotentieel.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0.75

Details

Smaakimpressie
Intense robijnrode kleur. In de neus elegante balsamieke tonen, samengesmolten met florale aroma’s, kersen op alcohol, drop en chocolade. In de mond overheerst een warm, zeer aangenaam gevoel, met een goed evenwicht tussen de frisse zuren en de volle, gulle structuur.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt en apart gevinifieerd. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend natuurlijke, autochtone wilde gisten. De alcoholische gisting duurt circa 10 dagen. Daarna verblijft de jonge wijn op de schillen en het bezinksel gedurende nog eens minstens 3 weken. In deze periode wordt de schillenhoed dagelijks twee keer mechanisch ondergedompeld (‘follatura’). De opvoeding op barriques en grote vaten van Frans en Oostenrijks eikenhout duurt 24 maanden. Daarna volgt nog een rustperiode van 4 maanden op fles.

Culinair Advies
Geweldige begeleider van gegrild rood vlees en wildbraad. Ook uitermate geschikt bij Parmigiano Reggiano en andere gerijpte harde Italiaanse kazen.

Wijnhuis

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zwaartekracht, dus zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. De moeder van Emanuela is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van een serie prachtige kookboeken en in 1980 oprichtster van de kookschool bij Badia a Coltibuono. Zij is in Italië beroemd om haar recepten. Het domein heeft ook een prachtig restaurant. Je kunt er logeren in de mooie, authentieke kamers van wat ooit het klooster van Coltibuono was en heerlijk ontspannen in de Italiaanse tuin of aan het grote zwembad. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sangiovese
Waarschijnlijk is sangiovese de belangrijkste druif van Italië. Hij staat aangeplant in diverse gebieden in Midden-Italië, maar in Toscane is hij heer en meester. De druif kan extreem dunne en matige wijnen geven, maar mits er gebruik gemaakt wordt van de juiste kloon en de opbrengsten laag worden gehouden, kan een wijn van sangiovese geweldige diepgang en spanning tonen. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
93
Wine Spectator
2013: Leather, fading cherry, spice, woodsy and iron notes highlight this red. Balanced and solidly built, in a traditional style, with a long, densely structured aftertaste. Still on the upswing, and should reach its peak in the next three to five years.
DC
92
Decanter
2013: Roberto Stucchi has long farmed organically, championing indigenous varieties and preferring to age his wines in large-format oak. The wines are traditional without being rustic; understated and elegant. Medium-bodied with savoury undergrowth, tea and iron notes; tangy with dusty tannins. Satisfying drinking now, but will evolve.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Badia a Coltibuono - Chianti Classico Riserva

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting! (alleen online)

Van vrijdag 16 t/m zaterdag 31 augustus 2018 geldt de volgende korting:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Bekijk de actie