Badia a Coltibuono - Montebello

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

RP
93
WS
94

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 45,00
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, medium vol, zeer floraal, complex, elegant en met duidelijke houtopvoeding.
Druivenras Canaiolo, Ciliegiolo, Colorino, Fogliatonda, Malvasia Nera, Mammolo, Pugnitello, Sanforte, Sangiovese
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2013
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 12 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder granaatrood van kleur met iets van oranje. In de neus aroma’s van bosaardbeien, pruimen, irissen en lelies, naast tabak- en vanilletonen van houtrijping. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, pruimenjam, balsamico, jeneverbes en een subtiele mineraliteit, die gepaard gaan met een lange complexe afdronk met fraaie geïntegreerde tannines.

Vinificatie
De druivenoogst gebeurt op een extreem selectieve wijze: enkel de meest rijpe en perfecte trossen worden handmatig geplukt. In de vinificatieruimte worden de druiven vervolgens per druivenras apart geselecteerd en gevinifieerd in open eikenhouten 500-litervaten. Eerst vindt een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie plaats met wilde (druifeigen) gisten gedurende 21 dagen, daarna persing en dan worden de verschillende jonge wijnen overgestoken op barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 10 maanden wordt de wijn geassembleerd en volgt nog een definitieve rijping van 6 maanden op eikenhouten foeders. De wijn wordt ongefilterd gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Fazant, parelhoen, stoofschotels, lamsbout en gerijpte harde kazen als Comté d'Alpage, Pecorino, Ossau-Iraty en Parmezaan.

Wijnhuis

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zwaartekracht, dus zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. De moeder van Emanuela is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van een serie prachtige kookboeken en in 1980 oprichtster van de kookschool bij Badia a Coltibuono. Zij is in Italië beroemd om haar recepten. Het domein heeft ook een prachtig restaurant. Je kunt er logeren in de mooie, authentieke kamers van wat ooit het klooster van Coltibuono was en heerlijk ontspannen in de Italiaanse tuin of aan het grote zwembad. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Toscane is waarschijnlijk het bekendste (wijn)gebied van Italië. Miljoenen mensen bezoeken de streek jaarlijks. Met schilderachtige steden als Florence en Siena, de prachtige heuvels daartussen en de culturele historie is het een must voor iedere toerist. De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen met wijnen als Chianti en Brunello di Montalcino.

Toscane ligt aan de westkant van Italië, tussen de Middellandse Zee en de Apennijnen. De regio is enorm gevarieerd. Bolgheri, aan de kust gelegen, is vlak en staat onder directe invloed van de zee. Verder landinwaarts liggen heuvelachtige gebieden als Chianti en Montalcino, waar zich achter iedere heuvel weer een ander landschap (en klimaat) vormt. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Mammolo
Alle wijnen met deze druif...

Ciliegiolo
Alle wijnen met deze druif...

Pugnitello
Alle wijnen met deze druif...

Colorino
Alle wijnen met deze druif...

Sanforte
Alle wijnen met deze druif...

Malvasia Nera
Alle wijnen met deze druif...

Canaiolo
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
93
Robert Parker review
2011:
WS
94
Wine Spectator
Tight, dense tannnis set the pace for the blackberry, black cherry, pomegranate, iron and spice flavors in this powerful red. Tar and earth notes chime in as the stern tannins take over. Excellent potential for aging. Sangiovese, Colorino, Canaiolo, Cilie
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen