Badia a Coltibuono - Roberto Stucchi 1/2

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
90

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 12,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Medium body, aromatisch met houtrijping.
Druivenras Sangiovese
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2016
Serveertemperatuur 17 tot 18°C
Opleg potentieel Jong drinken.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,38

Details

Smaakimpressie
Intense robijnrode kleur. In de neus tonen van rijp fruit, viooltjes, irissen en specerijen. De smaak is vol, zacht, met een evenwichtige zuurgraad, een goede aromatische kracht en een zuivere, persistente finale.

Vinificatie
De streng geselecteerde druiven zijn afkomstig van diverse wijngaarden en worden apart gevinifieerd, deels bij de druivenleveranciers, deels in de eigen wijnkelders. Na de gisting worden de jonge wijnen nog enkele maanden op hout opgevoed (deels grote vaten, deels barriques, beide van Frans eikenhout). De geassembleerde wijn wordt dan enige tijd op fles opgelegd voor hij op de markt mag komen.

Culinair Advies
Deze wijn is op zijn best bij vleesgerechten en gerijpte, harde (schapen)kazen, maar past zich gemakkelijk aan als u hem een hele maaltijd doorschenkt.

Wijnhuis

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zwaartekracht, dus zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. De moeder van Emanuela is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van een serie prachtige kookboeken en in 1980 oprichtster van de kookschool bij Badia a Coltibuono. Zij is in Italië beroemd om haar recepten. Het domein heeft ook een prachtig restaurant. Je kunt er logeren in de mooie, authentieke kamers van wat ooit het klooster van Coltibuono was en heerlijk ontspannen in de Italiaanse tuin of aan het grote zwembad. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Toscane is waarschijnlijk het bekendste (wijn)gebied van Italië. Miljoenen mensen bezoeken de streek jaarlijks. Met schilderachtige steden als Florence en Siena, de prachtige heuvels daartussen en de culturele historie is het een must voor iedere toerist. De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen met wijnen als Chianti en Brunello di Montalcino.

Toscane ligt aan de westkant van Italië, tussen de Middellandse Zee en de Apennijnen. De regio is enorm gevarieerd. Bolgheri, aan de kust gelegen, is vlak en staat onder directe invloed van de zee. Verder landinwaarts liggen heuvelachtige gebieden als Chianti en Montalcino, waar zich achter iedere heuvel weer een ander landschap (en klimaat) vormt. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sangiovese
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
90
Wine Spectator
2015: This is more about finesse than richness or power, revealing cherry and strawberry flavors accented by iron, earth and tobacco notes. The vibrant acidity and dusty tannins will serve this well over time.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen