Badia a Coltibuono - Sangioveto

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 49,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Badia a Coltibuono
Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Druivenras Sangiovese
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2013
Serveertemperatuur 18°C
Opleg potentieel Uitstekend oplegpotentieel.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Intense, diepe robijnrode kleur met paarse schitteringen. De neus wordt gedomineerd door krachtige florale tonen (viooltjes en irissen) met rijp rood fruit, frisse zwarte kersen, vanille en kruidnagel op de achtergrond. In de mond komt de grote klasse van deze wijn tevoorschijn: stevige structuur, droog, harmonieus en sappig, alles goed in evenwicht gehouden door de frisse zuurgraad. Volle body, weelderig rond, persistent van smaak tot de laatste slok. De jeugdige wijn bezit nog stevige tannines; deze zullen na een gedegen opleg fluweelzacht worden.

Vinificatie
De druiven van de oudste wijnstokken worden met de hand geplukt en apart gevinifieerd. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend natuurlijke, autochtone wilde gisten. De alcoholische gisting duurt circa 10 dagen. Daarna verblijft de jonge wijn op de schillen en het bezinksel voor nog eens 4 tot 5 weken. In deze periode wordt de schillenhoed dagelijks twee keer mechanisch ondergedompeld (‘follatura’). De opvoeding op barriques van Frans eikenhout (25% nieuw) duurt 24 maanden. Daarna volgt nog een rustperiode van 6 maanden op fles.

Culinair Advies
Geweldige begeleider van ouderwets gebraden grote vleesstukken, wild en stoofpotten. Eveneens zeer aanbevolen bij gerijpte harde Italiaanse (schapen)kazen.

Wijnhuis

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zwaartekracht, dus zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. De moeder van Emanuela is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van een serie prachtige kookboeken en in 1980 oprichtster van de kookschool bij Badia a Coltibuono. Zij is in Italië beroemd om haar recepten. Het domein heeft ook een prachtig restaurant. Je kunt er logeren in de mooie, authentieke kamers van wat ooit het klooster van Coltibuono was en heerlijk ontspannen in de Italiaanse tuin of aan het grote zwembad. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sangiovese
Waarschijnlijk is sangiovese de belangrijkste druif van Italië. Hij staat aangeplant in diverse gebieden in Midden-Italië, maar in Toscane is hij heer en meester. De druif kan extreem dunne en matige wijnen geven, maar mits er gebruik gemaakt wordt van de juiste kloon en de opbrengsten laag worden gehouden, kan een wijn van sangiovese geweldige diepgang en spanning tonen. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Badia a Coltibuono - Sangioveto

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen