Domaine des Baumard

Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een van de beste wijnproducenten in de Loirevallei. Florent wordt door vele toonaangevende wijnmagazines gezien als enig in zijn soort.

Lees verder...

Hij maakt verschillende cuvées van Savennières, de grote droge chenin blanc, naast zeer mooie Coteaux de Layon. Het domein werkt biologisch, zonder certificering. Florent Baumard vindt dat menselijke interventie in zowel wijngaard als wijnkelder mogelijk moet blijven. Zijn Quarts de Chaume is een echte icoon in de internationale wijnwereld; deze wijngaard is recent verheven tot de status van grand cru!

De sublieme zoete wijnen van Domaine des Baumard uit de westelijke Loire worden al veel langer gemaakt dan de titelsong Sweet Dreams van het wereldberoemde album van de Eurythmics wordt gedraaid, maar door de jaren hebben zowel de artiest als de wijnmaker een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Zangeres Annie Lennox vormde in 1983 bij het uitkomen van deze plaat – een woordje waar onze kids graag het generatieverschil mee onderstrepen – samen met Dave Stewart de Eurythmics. In dezelfde tachtiger jaren nam Florent Baumard het domein van zijn vader over. Hij vergaarde met zijn indrukwekkende serie wijnen internationale faam en werd door Robert Parker opgenomen in zijn boek The World’s Greatest Wine Estates, met de 175 beste wijndomeinen ter wereld. Op haar beurt werd Annie Lennox door het gezaghebbende muziektijdschrift Rolling Stone uitgeroepen tot een van de honderd beste vocalisten aller tijden.

Topartiesten en topwijnmakers doorstaan de tand des tijds, of liever: ze behouden de magie. Florent Baumard maakt enkele van de mooiste zoete wijnen ter wereld, die wat mij betreft een indrukwekkende overeenkomst vertonen met de frisse, haast zwoele, doordringende, gedistingeerde en kristalzuivere stem van de diva. Zoete dromen worden werkelijkheid voor oor, oog, neus en smaak. Domaine des Baumard is bovendien het enige domein in ons portfolio dat van a tot z een diner kan begeleiden. Superbe sprankelende wijnen als aperitief, complexe witte wijnen bij voor- en tussengerecht, voornaam rood bij het hoofdgerecht en zoet bij de kaas of een Sweet-Dreams-dessert.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen