Baumard - Le Petit Paon 0,5L

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 13,95
Over de wijn

Specificaties

type Zoete wijn
Druivenras Chardonnay, Chenin Blanc
Regio / streek Loire
Land Frankrijk
Oogst 2015
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,50

Details

Elegant met een fris zuivere neus, subtiel rijp tropisch fruit en een vleugje bloesem. Heerlijk opwekkende frisse aanzet met een mild tintelende frisse zoetheid van rijp wit en tropisch fruit waar van allerlei nuances in te ontdekken zijn, peertjes en abrikoos bijvoorbeeld. Verkwikkend delicaat en zoet, zal het heel goed doen bij fruitdesserts en 'fruittaart', maar ook heerlijk als vloeibaar 'petit-fourtje'. Als een kleine pauw die zijn kleurige verenpracht uitvouwt. Weerbarstig wijnmaker en toptalent Florent Baumard komt met een nieuwe frisse lichtzoete wijn in zijn al uitgebreide gamma aan fantastische Loirewijnen. Verschil van inzicht over de plaatselijke wijnwetgeving ( perceellocatie en druivensoort worden boven kwaliteit of unieke perceeleigenschappen geplaatst stelt Baumard). Van de Franse wijnautoriteiten win je niet makkelijk. Eigenwijs als Baumard is kiest hij nu voor het maken van een 'Vin de France', deze generieke benaming dekt het gebruik van druivensoorten uit heel Frankrijk. Voor deze petit Paon komen de druiven, chenin blanc en chardonnay musqué (een zeldzame chardonnay variant), gedeeltelijk aangetast door botrytis, van de beste hellingen en glooiingen in en rondom Angers. (Coteaux de Layon en Quarts de Chaume).
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen