Bellow's Rock - Pinotage

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 8,25
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Medium body, aromatisch met houtrijping.
Druivenras Pinotage
Regio / streek Stellenbosch
Land Zuid-Afrika
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
inhoud 0.75

Details

Smaakimpressie
Diepe, rode kleur. Uitbundige aroma’s van rode bessen, kersen en specerijen. Mondvullend, rijp rood fruit met fijne nuances van kaneel en nootmuskaat, heerlijk milde houttonen, zachte tannines en een warme, volle finale.

Vinificatie
De pinotagedruiven worden zorgvuldig met de hand geplukt. De gisting vindt plaats in rvs-tanks gedurende 5 dagen. De sappen worden tijdens de gisting regelmatig afgetapt en met gedoseerde kracht over de schillenhoed verdeeld voor meer kleur en extract. Na de vergistingen rijpt 20% van de wijn op vaten van Amerikaans eiken, waarvan 25% nieuw is. Na een periode van 15 maanden wordt de houtgerijpte wijn geblend met de wijn die op rvs is gebleven. Zo ontstaat voor deze wijn de ideale balans tussen rijp fruit en kruidigheid en zachtheid. Tenslotte wordt de wijn voor het bottelen geklaard en gefilterd.

Culinair Advies
Gastronomisch breed inzetbaar bij gegrilde, gebakken, gebarbecuede, ‘gebraaide’ of gestoofde vleesgerechten en kruidige curry’s, maar ook bij een pizza of gewoon als een lekker glas.

Regio

Stellenbosch is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De bekendste wijnen van het land komen uit dit district en het stadje heeft de enige universiteit van het land die een aparte afdeling voor wijnbouw heeft. De vele pittoreske Kaaps-Hollandse boerderijen die de regio rijk is, vormen een grote toeristische trekpleister.

De streek Stellenbosch concentreert zich rondom de gelijknamige stad, op zo’n 45 kilometer ten oosten van Kaapstad. De regio ligt vrijwel direct aan de False Bay. Rondom het gebied liggen diverse gebergten, die zorgen voor meerdere microklimaten in de streek. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Pinotage
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen