Bellow's Rock - Shiraz

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 8,25
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Shiraz
Regio / streek Stellenbosch
Land Zuid-Afrika
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Bijna klassieke blend deze Bellow's Rock Shiraz, want deze Zuid-Afrikaanse shiraz of syrah heeft ook wat mourvèdre en een ietsiepietsie viognier. Knalt het glas uit qua geurexpressie met rijp donkerrood bessenfruit en pruimen. In de smaak van hetzelfde laken een pak met daarnaast fijne pepertjes en rijpe stevige tannines. Het hout op de achtergrond, mooie op fruit gemaakte en evenwichtige wijn, die staat als een huis.
Over dit product

Het wijnhuis

Bellow's Rock is een reeks van hedendaagse modern gemaakte wijnen, die fris- en sappigheid paren aan klassiek elegantie. Bellow's Rock is ook een onder-zeese rotsformatie ten zuiden van Kaap de Goede Hoop. In de loop der tijden zijn hier talloze schepen vergaan en menig schipwrak ligt nog steeds voor de kust. Het behoort tot de maritieme historie van de regio. De rotsformatie doet de krachtige golven uiteenspatten waardoor er in de lucht een nevelregen ontstaat van druppels en spatten. Als een hommage aan deze geschiedenis is de naam Bellow's Rock hiernaar vernoemd. De Man Vintners group is een toegewijde groep van wijnbouwers in de Agter-Paarl regio van Zuid-Afrika.

Het gebied

Stellenbosch - Stellenbosch is het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika en hét centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch, met als bijnaam Eikestad vanwege het groot aantal eikenbomen die het rijk is, is een uitgebreid wijnbouwgebied met een diversiteit aan klimaatzones, variërend van koel en winderig vlak bij zee tot warm landinwaarts. Deze diversiteit vertaalt zich duidelijk naar de verscheidenheid aan wijnen, zowel wit als rood.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen