Bernard Defaix - Chablis 1er Cru Côte de Lechet Réserve

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 32,35
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Volle, intense beleving, complex, 50% met houtrijping.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 12 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Krachtige, structuurrijke wijn met zuivere mineraliteit, frisse zuurgraad, complexe, volle en bijna ronde smaak, uitstekend evenwicht en een lange, zuivere finale met opvallende minerale tonen.

Vinificatie
“Om goede wijn te kunnen produceren, heb je goede druiven nodig” is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden (al 20 jaar) mechanisch geplukt voor meer flexibiliteit. Kort daarop bereiken ze de kelders, waar ze nog eens worden gecontroleerd en zacht worden geperst. De alcoholische en malolactische gisting vinden hier plaats, deels in rvs-tanks, deels (50%) in 1 tot 5 jaar oude eikenhouten vaten, met regelmatige batonnage (roeren) van de ‘lie’. De jonge wijn rijpt nog 12 maanden in de rvs-tanks (50%) of in de vaten (50%) op zijn ‘lie’ (eigen fijn bezinksel), zodat het hout de terroirkarakteristieken niet gaat domineren. 18 maanden na de oogst worden de wijnen geassembleerd en gebotteld na licht filteren.

Culinair Advies
Gastronomisch aanbevolen bij eenzijdig zacht gegaarde (wilde) zalm of geroosterde vis (snoekbaars, tarbot), wit vlees en blank gevogelte (Bresse-kip, Challans-kip) in een roomsaus of beurre-blancsaus.

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen