Bernard Defaix - Chablis Grand Cru Vaudesir

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 61,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Volle, intense beleving, complex, met houtrijping.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 12 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Geweldige wijn, zeer aromatisch, met florale en minerale accenten. Vol, krachtig, gul, verleidelijk, complex, breed en lang in de mond, met een rijke, elegante en verfijnde minerale finale.

Vinificatie
“Om goede wijn te kunnen produceren, heb je goede druiven nodig” is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden (al 20 jaar) mechanisch geplukt voor meer flexibiliteit. Kort daarop bereiken ze de kelders, waar ze nog eens worden gecontroleerd en zacht worden geperst. De alcoholische en malolactische gisting vinden hier plaats in 1 tot 5 jaar oude eikenhouten vaten, met regelmatige batonnage (roeren) van de ‘lie’. De jonge wijn rijpt nog 15 maanden op zijn ‘lie’ (eigen fijn bezinksel), zodat het hout de terroirkarakteristieken niet gaat domineren. Door de koude temperaturen in de oude familiekelder in het hart van Milly klaart de wijn volledig natuurlijk door bezinking. Geen filtering nodig voor het bottelen.

Culinair Advies
Gastronomisch aanbevolen bij kreeft, gestoomde tarbot, snoekbaars of een andere stevige vis, al dan niet geserveerd met een beurre-blancsaus. Andere klassiekers zijn rivierkreeftjes in bladerdeeg, langoest aan het spit geroosterd met gesmolten boter, kalfsschenkel met roomsaus etc.

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay.

De chardonnay kan zoveel verschillende smaaktypen voortbrengen, dat het onmogelijk is om te stellen dat men geen Chardonnay-liefhebber is. Vaak wordt de chardonnaysmaak opgehangen aan de in de jaren 2000 immens populaire sterk houtgelagerde witte wijnen. Wijnen die nauwelijks nog naar wijn smaakten, maar vooral sterke vanille- en houtaroma’s hadden. Deze trend is inmiddels sterk op zijn retour. De chardonnaydruif, zeker in koele klimaten en zonder enig houtcontact, kan verbluffend frisse wijnen geven met frisse zuren. Naarmate de streek warmer wordt en/of het houtgebruik intensiever, zal de wijn aan kracht en boterachtige structuur winnen. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen