Berta - Amaretto DiMombaruzzo Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 99,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Berta
Smaaktype Zoet, aromatisch, complex, zacht en zuiver.
type Gedistilleerd
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 12 tot 18°C
Opleg potentieel Minimaal 20 jaar.
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Helder, ambergeel van kleur. In de neus aroma’s van amandelen en wat vanille. In het smaakpalet intense tonen van amandelen en iets van specerijen, die gepaard gaan met een lange, zacht zoete nasmaak.

Vinificatie
Amaretto wordt in vrijwel alle gevallen niet van amandelen, maar van abrikozenpitten gemaakt. Hiermee is ook meteen het geheim van de superieure kwaliteit van de Amaretto DiMombaruzzo Selezione van Berta verklaard, want deze wordt gemaakt van vrijwel alleen maar amandelen, met slechts een zeer klein percentage abrikozenpitten. Door middel van infusie, een systeem dat vergelijkbaar is met het gebruik van een koffiefilter of theezakje, worden de aroma's van de gemalen amandelen en specifieke kruiden overgebracht naar neutrale grappa. Dit proces duurt enkele weken. Vervolgens wordt de gearomatiseerde grappa overgestoken op kleine houten vaten en na ongeveer 8 maanden rijping met gedistilleerd water en suiker op de juiste sterkte en smaak gebracht, licht gefilterd en gebotteld.

Culinair Advies
Na de maaltijd, met zeer goede koffie of espresso, noga en amandelgebak.

Wijnhuis

Het was de geboorte van Francesco Berta in 1866 die de basis legde voor het familiebedrijf in prachtige distillaten en likeuren. Hij werkte sinds zijn kindertijd al in de wijngaarden en kelders. De volgende generatie zorgde in 1947 voor de eerste distilleerderij en in 2002 werd tijdens de druivenoogst de uiterst moderne distilleerderij Roccavino in gebruik genomen. De innovatieve familie Berta opereert vanuit Casalotto di Mombaruzzo. Een voorbeeld van hun vernuft is het gebruik van plastic containers met een inhoud van 200 kilo voor het transport van de vinaccia ofwel druivenpulp. Uit alle Italiaanse wijnstreken wordt hiermee het basismateriaal vers aangevoerd. De meester-distillateur kan zo een perfecte start maken om met gevoel en precisie de meest verfijnde grappa’s te creëren. De andere specialiteit van het huis zijn de indrukwekkende klassieke likeuren. Het woord ‘puur’ krijgt zijn ware betekenis weer terug. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Berta - Amaretto DiMombaruzzo Magnum

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen