Berta - Favola Mia Assenzio

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 47,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Berta
Smaaktype Sterk maar fluwelig (42%), lichtzoet, aromatisch, complex, verleidelijk en verfijnd.
type Gedistilleerd
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Serveertemperatuur 12 tot 15°C
Opleg potentieel Minimaal 10 jaar
inhoud 0,70

Details

Smaakimpressie
Helder goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van salie, gemalen steranijs, wilde munt en iets van gedroogde koriander. In het smaakpalet intense tonen van gedroogde salie, anijs, en vanille, die gepaard gaan met een intense bitterzoete nasmaak.

Vinificatie
De Favola Mia Assenzio is een licht bittere kruidendistillaat waarvoor vrijwel alleen maar lokale wilde kruiden als de bijvoet (Artemisia Vulgaris) worden gebruikt. Door middel van infusie, een systeem dat vergelijkbaar is met het gebruik van een koffiefilter of theezakje, worden de aroma's van de bijvoet overgebracht naar neutrale grappa. Dit proces duurt enkele weken. Vervolgens wordt de gearomatiseerde grappa voor korte tijd overgestoken op kleine houten vaten en daarna met gedestilleerd water en suiker op de juiste sterkte en smaak gebracht, licht gefilterd en gebotteld.

Culinair Advies
Cocktails, na de maaltijd, met zeer goede koffie of espresso, nougat, amaretti (amandelkoekjes) of gewoon 's avonds laat.

Wijnhuis

Het was de geboorte van Francesco Berta in 1866 die de basis legde voor het familiebedrijf in prachtige distillaten en likeuren. Hij werkte sinds zijn kindertijd al in de wijngaarden en kelders. De volgende generatie zorgde in 1947 voor de eerste distilleerderij en in 2002 werd tijdens de druivenoogst de uiterst moderne distilleerderij Roccavino in gebruik genomen. De innovatieve familie Berta opereert vanuit Casalotto di Mombaruzzo. Een voorbeeld van hun vernuft is het gebruik van plastic containers met een inhoud van 200 kilo voor het transport van de vinaccia ofwel druivenpulp. Uit alle Italiaanse wijnstreken wordt hiermee het basismateriaal vers aangevoerd. De meester-distillateur kan zo een perfecte start maken om met gevoel en precisie de meest verfijnde grappa’s te creëren. De andere specialiteit van het huis zijn de indrukwekkende klassieke likeuren. Het woord ‘puur’ krijgt zijn ware betekenis weer terug. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Berta - Favola Mia Assenzio

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit

Vergelijkbare wijnen

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen