Berta - Grappa Nibbio Barbera 0

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 45,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Berta
Smaaktype Droog, zacht en zuiver.
type Gedistilleerd
Druivenras Barbera
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Serveertemperatuur 8 tot 12°C
Opleg potentieel Minimaal 20 jaar.
inhoud 0,70

Details

Smaakimpressie
Helder, kleurloos. In de neus aroma’s van bosbessen, weidebloemen en subtiel iets van kreupelhout. In het smaakpalet elegante tonen van o.a. bessen en kersen, die gepaard gaan met een lange, zachte nasmaak.

Vinificatie
Dat de combinatie van kwaliteit en kwantiteit geen onmogelijkheid is en dat ze zelfs heel goed samen kunnen gaan, bewijst Distillerie Berta al sinds 1947. De basis hiervoor werd 20 jaar eerder al door de broers Giovanni en Michele Berta gelegd. Giovanni was wijnmaker en stoker op het familiewijngoed annex distilleerderij in Casaletto. Hij leverde wijn en alcohol aan zijn broer Michele, die deze als apotheker in Milaan gebruikte voor diverse zelfontwikkelde kruidenelixers, likeuren en met kruiden gearomatiseerde wijnen, en die hiermee naam had gemaakt. In 1947 besloot de volgende Berta-generatie onder leiding van de jonge oenoloog Paolo om uit te breiden. Dit werd de ‘Distilleria Berta di Berta Paolo’ in Nizza Monferrato. Hun grote kracht was dat Paolo als oenoloog met veel kwaliteitswijnmakers werkte en zo het meest uitgelezen basismateriaal (restmateriaal van gegiste druiven, o.a. druivenmoer) kon krijgen om te distilleren, terwijl hij tevens de nobelste Franse barriques aanschafte om de grappa’s de beste houtlagering te kunnen geven. Daarnaast richtte zijn vrouw zich op de vormgeving van de flessen, die vaak van kristal of keramiek en altijd vernieuwend en uniek van vorm waren. Door de jaren heen is dit zo gebleven, waarbij met de nieuwe distilleerderij die de familie Berta in 2002 in Casalotto di Mombaruzzo in gebruik nam, de productie steeds meer toenam. Ondank het feit dat de vierde generatie in de Roccanivo-distilleerderij nu ruim 300.000 flessen per jaar maakt, bewijst Distillerie Berta dat ze met een uitgekiende balans van traditioneel en ultramodern werken nog steeds tot de absolute top van de Italiaanse stokers behoren. Distillerie Berta maakt grappa’s, aquavits en likeuren van het allerhoogste niveau, met een schitterende flesvormgeving. Voor de Grappa Primaneve Nibbio Barbera worden de gegiste resten van de barberadruif gebruikt.

Culinair Advies
Als digestief na de maaltijd, met zeer goede koffie of espresso, limoensorbet, notentaart en crème brûlée.

Wijnhuis

Het was de geboorte van Francesco Berta in 1866 die de basis legde voor het familiebedrijf in prachtige distillaten en likeuren. Hij werkte sinds zijn kindertijd al in de wijngaarden en kelders. De volgende generatie zorgde in 1947 voor de eerste distilleerderij en in 2002 werd tijdens de druivenoogst de uiterst moderne distilleerderij Roccavino in gebruik genomen. De innovatieve familie Berta opereert vanuit Casalotto di Mombaruzzo. Een voorbeeld van hun vernuft is het gebruik van plastic containers met een inhoud van 200 kilo voor het transport van de vinaccia ofwel druivenpulp. Uit alle Italiaanse wijnstreken wordt hiermee het basismateriaal vers aangevoerd. De meester-distillateur kan zo een perfecte start maken om met gevoel en precisie de meest verfijnde grappa’s te creëren. De andere specialiteit van het huis zijn de indrukwekkende klassieke likeuren. Het woord ‘puur’ krijgt zijn ware betekenis weer terug. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Barbera
De barbera kent zijn thuis in Piemonte, de beroemde wijnstreek in het noordwesten van Italië. Lange tijd stond barbera in de schaduw van nebbiolo, de grote druif voor Barolo en Barbaresco. Tot de jaren tachtig staken de wijnboeren weinig energie in de druif, waardoor de wijnen ook nooit een kans kregen. Gelukkig is dat veranderd en verdient barbera vandaag de dag een podium. De bekendste subgebieden voor barbera zijn Alba, Asti en Monferrato, met de gelijknamige wijnen Barbera d'Alba, Barbera d'Asti en Barbera del Monferrato. Buiten Italië komt barbera voor in Californië, Australië en Argentinië. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Berta - Grappa Nibbio Barbera 0

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen