Billecart Salmon - Nicolas Francois Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
94

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 399,00
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Chardonnay, Pinot Noir
Regio / streek Champagne
Land Frankrijk
Oogst 2002
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Prachtige lichtgouden kleur, rustige en fijne mousse en aanhoudend cordon. Complex aromatisch, volop florale nuances, ondersteund door subtiele, belegen tonen van luxe zoete broodjes. In de mond uitstekend evenwicht tussen kracht, frisheid en aromatische lengte. Een wijn van goede afkomst met een perfecte opvoeding.

Vinificatie
Na een koude stabilisatie op 5°C volgt een koele vergisting in rvs-tanks op 12°C. De temperatuur stijgt geleidelijk naar 18°C voor de malolactische gisting. Deze uitzonderlijke cuvée is in 1964 gecreëerd als eerbetoon aan de oprichter van het huis Billecart-Salmon. Het is een assemblage van Grand Cru-wijnen uit de Côte des Blancs (chardonnay) en de Montagne de Reims (pinot noir). De vinificatie vindt deels plaats in traditionele vaten van eikenhout, waardoor de wijn aan complexiteit wint. Het resultaat is een gulle, karaktervolle wijn, elegant en rijk.

Culinair Advies
Ideaal als begeleider van edel wit vlees of buitenloop-boerengevogelte (kapoen!), al dan niet met truffel en/of morieljes geserveerd. Eveneens aanbevolen bij smaakrijke visgerechten.

Wijnhuis

Dit beroemde champagnehuis is een van de weinige champagnehuizen die nog steeds in familiebezit is. Opgericht in 1818 en zonder twijfel een van de mooiste Grandes Marques in de Champagne, gevestigd in Mareuilsur-Ay op korte afstand van Epernay. Sommeliers en sterrenchefs plaatsen Billecart-Salmon steevast op hun wijnkaarten vanwege de constante hoogwaardige kwaliteit, zoals van de klassieke Brut Réserve en de Blanc de Blancs. De Brut Rosé is van een uitzonderlijke klasse. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Niet elke mousserende wijn is champagne. Sterker nog: enkel mousserende wijn uit de Franse streek Champagne mag deze naam dragen. De machtige Champenois hebben – in bijna de hele wereld – het alleenrecht op deze naam. Vermaarde wijnen brengt deze tot de verbeelding sprekende streek voort.

De ligging van de Champagne is vrij uniek. Zeer noordelijk, op de uiterste grens om wijn te kunnen maken op het westelijk halfrond. De oceaan is niet ver weg en doet zich redelijk gelden. Ongeveer 150 kilometer boven Parijs is het een streek die geliefd is als weekendbestemming voor de Parijzenaren. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Pinot Noir
Alle wijnen met deze druif...

Chardonnay
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
94
Wine Spectator
2006: Fine and creamy, this harmonious Champagne layers a firm backbone of bright acidity with a lovely range of iorange pâte de fruit, marzipan, lime blossom and toasted brioche notes. Tightly meshed and racy, with a long, lightly spiced finish.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen