Bodegas Aragonesas - Chispas Macabeo-Chardonnay 2019

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8+

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 5,75
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Bodegas Aragonesas
Smaaktype Fris, medium body, elegant en aromatisch.
Druivenras Chardonnay, Macabeo
Regio / streek Campo de Borja
Land Spanje
Oogst 2019
Sluiting Schroefdop
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0.75

Details

Smaakimpressie
Bleke, strogele kleur met een groene tint. In de geur en smaak frisse tonen van limoen, groene appel, ananas en nectarine. Frisse smaak vol met geconcentreerd fruit, gevolgd door een levendige, frisse afdronk met een mooie zuurgraad.

Vinificatie
Direct na de oogst worden de druiven naar de wijnmakerij vervoerd, zodat ze koel en vers aankomen. De druiven worden voorzichtig gekneusd en vervolgens laten wijnmakers Fernando Mora en Javier Vela de vaste deeltjes in de most bezinken met behulp van flotation, een moderne techniek waarbij de most onder druk snel geklaard wordt. Vervolgens wordt de most overgestoken naar roestvrijstalen tanks en vindt, na een inweking van zes uur, de vergisting plaats op een temperatuur van 16 °C. Na een korte rustperiode op tank wordt de wijn geklaard, gestabiliseerd, gefilterd en tot slot gebotteld.

Culinair Advies
Aperitief, salade, garnalen, vis met wittewijnsaus, groentegerechten en verse geitenkaas.

Wijnhuis

In het noorden van Spanje, net onder de Navarra-streek, ligt de kleine DO Campo de Borja. Voor velen een onbekend gebied, maar toch staat het te boek als ‘het rijk van de garnacha’. In het droge, hete klimaat van de streek voelt de druif zich als een vis in het water. Het wijnhuis waar Amalia wordt geproduceerd beschikt over zo’n 3700 hectare wijngaard, die verspreid liggen over de DO Campo de Borja. Dat is veel, maar de opbrengst van de stokken is over het algemeen laag door de droogte, hitte en leeftijd. De wijngaarden liggen gemiddeld op 500 meter hoogte op de hellingen van het Moncayo-gebergte. Voor de vinificatie wordt de hulp van Javier Vela en Fernando de Mora ingeschakeld. Javier heeft een Master Oenologie op zak en Fernando heeft - als een van de weinige Spanjaarden - de felbegeerde titel Master of Wine behaald. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Macabeo
Naar alle waarschijnlijkheid komt macabeo uit het wijngebied Vilafranca del Penedès in Catalonië. Daar is de druif nog steeds veel te vinden en wordt hij samen met paralleda en xarel-lo gebruikt voor de productie van cava, het Spaanse antwoord op champagne. Daarnaast wordt de druif ook geteeld in Rioja, Navarra en Rueda. Hier wordt hij ‘viura’ genoemd. Buiten Spanje is de macabeo ook te vinden in het zuiden van Frankrijk, met name in de Roussillon en de zuidelijke Rhône. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8+
Harold Hamersma
2017: Chispas van Bodegas Aragonesas. Een hattrick in eindrijm. En scoort ook driewerf op smaak. Tropisch! Perzik! Sappig! Maar vooral dat laatste is waarom wij hem hierbij officieel tot sterspeler verklaren.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Bodegas Aragonesas - Chispas Macabeo-Chardonnay 2019

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Beste klant,

We willen je graag laten weten dat de winkels en de webshop van Wijnkoperij De Gouden Ton de komende tijd gewoon geopend zullen zijn. Mocht je vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen, dan kan je uiteraard jouw bestelling plaatsen via de webshop.

We verzenden nu gratis bij bestellingen vanaf € 50,- (i.p.v. € 75,-)!

Dank voor je bestelling en hartelijke groet,
Het team van Wijnkoperij De Gouden Ton