- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Bodegas Enguera Smaaktype (Medium) vol en aromatisch, met korte houtopvoeding. Druivenras Syrah, Tempranillo Regio / streek Levante Land Spanje Oogst 2017 Sluiting Kurk Serveertemperatuur 14 tot 16°C Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst. Natuurlijke werkwijze Biologisch, Vegan inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Heldere, intense en fonkelende kersenrode kleur. In de neus veel frisheid, florale aroma’s (violen, rozen), zondoorstoofd fruit en een subtiele herinnering aan de korte houtopvoeding. Rijk, geconcentreerd, mondvullend, fruitig en fluweelzacht in zijn tannines, met een lange fruitige finale met goed geïntegreerde, elegante houtnuances.Vinificatie
De tempranillo- en syrahdruiven komen van wijngaarden in Alforins en Enguera. Ze kunnen met de hand of machinaal worden geplukt, afhankelijk van het perceel en de kwaliteit van de druiven. De gekneusde druiven worden voorafgaand aan de alcoholische gisting koud ingeweekt. Hierdoor worden zachtere tannines verkregen en betere, stabielere polyfenolen vrijgemaakt. De daadwerkelijke gisting vindt plaats op 26°C, waarbij de sappen regelmatig afgetapt worden en over de schillenkoek verspreid. Zo komt er wat zuurstof bij de gistende sappen, waardoor de tannines soepeler en milder worden en er meer anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen) vrijkomen. Na de alcoholische gisting worden de sappen overgeheveld naar kleine wijnvaten (barriques), waarin de malolactische gisting plaatsvindt. De overgebleven schillenkoek wordt geperst, waarna de verkregen sappen apart gisten. Deze ‘perswijn’ wordt later met de ‘uitloopwijn’ geassembleerd voor meer complexiteit. De opvoeding in eikenhouten vaten varieert, afhankelijk van het type wijn en het oogstjaar. Deze Cañada Negra ondergaat een korte opvoeding van nauwelijks 4 maanden. Voor het bottelen wordt de jonge wijn geklaard en zacht gefilterd. Na het bottelen rust de wijn nog even op fles in de kelders.Culinair Advies
Breed inzetbaar bij gerechten uit de mediterrane keuken, in het bijzonder bij rijstschotels met kip en chorizo, paella met kip, lamsvlees van de grill of uit de oven, Spaans gekruide gehaktballen, varkens- of kalfsgebraad met tomatensaus en/of gegrilde groente.Wijnhuis
Uit Valencia komen de wijnen van Bodegas Enguera. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de wijnen dragen dan ook het Europese label voor biologische wijnbouw. De gebruikte druivenrassen zijn monastrell, tempranillo en syrah. De wijnen van Bodegas Enguera zijn zeer betaalbaar en van een geweldig goede kwaliteit. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
Druivenras
Tempranillo
Tempranillo is met afstand het belangrijkste en bekendste druivenras van Spanje. Er staat ruim 200.000 hectare van aangeplant en hij is in vrijwel het hele land te vinden. De naam verwijst naar de vroege rijping van het ras: ‘temprano’ betekent vroeg en ‘tempranillo’ is het verkleinwoord, letterlijk vertaald ‘het vroegertje’. Alle wijnen met deze druif...Syrah
Dit is een van de belangrijkste en edelste druivenrassen ter wereld en op dit moment winnend aan populariteit. Syrah is in bijna 150.000 hectare wijngaardareaal over de hele wereld aangeplant. De druif is beroemd vanwege wijnen uit Hermitage en Côte Rôtie in de noordelijke Rhône. In andere delen van Frankrijk en elders op de wereld is hij onderdeel van de gsm-blend, samen met grenache en mourvèdre. Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews