Bodegas Enguera - Cañada Negra

€ 9,50
Nog %1 beschikbaar
Finca Enguera Uit Valencia komen de wijnen van Bodegas Enguera. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de wijnen dragen dan ook het Europese label voor biologische wijnbouw. De gebruikte druivenrassen zijn monastrell, tempranillo en syrah. De wijnen van Bodegas Enguera zijn zeer betaalbaar en van . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah, Tempranillo
Afsluiting Kurk
Regio Valencia
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Finca Enguera
Land Spanje

Details

Een heerlijk glas rood van de Perez-Pardo familie deze tempranillo/syrah. Frisser dan fris op de neus met de geur van rozen en viooltjes die hand in hand met zomer fruit het glas uit dansen. Rijk, geconcentreerd, vol, fruitig en fluweelzacht met een hint van hout. Want ook deze wijn heeft 4 maanden op vat meegekregen. Veel wijn voor je geld deze Spanjaard!

smaakimpressie

Heldere, intense en fonkelende kersenrode kleur. In de neus veel frisheid, florale aroma’s (violen, rozen), zondoorstoofd fruit en een subtiele herinnering aan de korte houtopvoeding. Rijk, geconcentreerd, mondvullend, fruitig en fluweelzacht in zijn tannines, met een lange fruitige finale met goed geïntegreerde, elegante houtnuances.

vinificatie

De tempranillo- en syrahdruiven komen van wijngaarden in Alforins en Enguera. Ze kunnen met de hand of machinaal worden geplukt, afhankelijk van het perceel en de kwaliteit van de druiven. De gekneusde druiven worden voorafgaand aan de alcoholische gisting koud ingeweekt. Hierdoor worden zachtere tannines verkregen en betere, stabielere polyfenolen vrijgemaakt. De daadwerkelijke gisting vindt plaats op 26°C, waarbij de sappen regelmatig afgetapt worden en over de schillenkoek verspreid. Zo komt er wat zuurstof bij de gistende sappen, waardoor de tannines soepeler en milder worden en er meer anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen) vrijkomen. Na de alcoholische gisting worden de sappen overgeheveld naar kleine wijnvaten (barriques), waarin de malolactische gisting plaatsvindt. De overgebleven schillenkoek wordt geperst, waarna de verkregen sappen apart gisten. Deze ‘perswijn’ wordt later met de ‘uitloopwijn’ geassembleerd voor meer complexiteit. De opvoeding in eikenhouten vaten varieert, afhankelijk van het type wijn en het oogstjaar. Deze Cañada Negra ondergaat een korte opvoeding van nauwelijks 4 maanden. Voor het bottelen wordt de jonge wijn geklaard en zacht gefilterd. Na het bottelen rust de wijn nog even op fles in de kelders.