Bodegas Enguera - Coto Pardo Crianza

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

Normale prijs: € 7,50

€ 6,38

+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Bodegas Enguera
Smaaktype (Medium) vol en aromatisch, met korte houtopvoeding op 2 tot 3 jaar oude gebruikte vaten.
Druivenras Mourvèdre, Tempranillo
Regio / streek Levante
Land Spanje
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch, Vegan
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Mooie robijnrode kleur, helder en fonkelend, met schitteringen van rode baksteen. Intens aromatisch, volop zondoorstoofd rood fruit, pruimen, blauwe bessen en frambozen, aangevuld met vanille- en kokosnuances van de houtopvoeding. Op de tong zacht en goed in evenwicht, mondvullend en krachtig, met een lange, ronde en milde fruitige finale met goed geïntegreerde houtnuances.

Vinificatie
De monastrell- en tempranillodruiven worden perfect rijp geplukt. De gekneusde druiven worden voorafgaand aan de alcoholische gisting koud ingeweekt. Hierdoor worden zachtere tannines verkregen en betere, stabielere polyfenolen vrijgemaakt. De daadwerkelijke gisting vindt plaats op 26°C, waarbij de sappen regelmatig afgetapt worden en over de schillenkoek verspreid. Zo komt er wat zuurstof bij de gistende sappen, waardoor de tannines soepeler en milder worden en er meer anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen) vrijkomen. Na de alcoholische gisting worden de sappen overgeheveld naar kleine wijnvaten (barriques), waarin de malolactische gisting plaatsvindt. De overgebleven schillenkoek wordt geperst, waarna de verkregen sappen apart gisten. Deze ‘perswijn’ wordt later met de ‘uitloopwijn’ geassembleerd voor meer complexiteit. De opvoeding in eikenhouten vaten varieert, afhankelijk van het type wijn en het oogstjaar. Deze Coto Pardo Crianza ondergaat een korte opvoeding op gebruikte Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Voor het bottelen wordt de jonge wijnen geklaard en zacht gefilterd. Na het bottelen rust de wijn nog even op fles in de kelders.

Culinair Advies
Deze typisch mediterrane wijn vraagt om gelijkgestemde gerechten: gegrild of gebraden rood vlees, lam, kalf of zelfs varkensvlees met verse groene kruiden, olijven, knoflook etc. Voor de vegetariërs: paddenstoelen, gegrilde aubergine, courgette, paprika en tomaat met Provençaalse kruiden, eventueel aangevuld met gegrilde halloumi, panir of tofu.

Wijnhuis

Uit Valencia komen de wijnen van Bodegas Enguera. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de wijnen dragen dan ook het Europese label voor biologische wijnbouw. De gebruikte druivenrassen zijn monastrell, tempranillo en syrah. De wijnen van Bodegas Enguera zijn zeer betaalbaar en van een geweldig goede kwaliteit. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Monastrell
Alle wijnen met deze druif...

Tempranillo
Tempranillo is met afstand het belangrijkste en bekendste druivenras van Spanje. Er staat ruim 200.000 hectare van aangeplant en hij is in vrijwel het hele land te vinden. De naam verwijst naar de vroege rijping van het ras: ‘temprano’ betekent vroeg en ‘tempranillo’ is het verkleinwoord, letterlijk vertaald ‘het vroegertje’. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen