Bodegas Enguera - Coto Pardo Crianza

€ 7,95
Nog %1 beschikbaar
Finca Enguera Uit Valencia komen de wijnen van Bodegas Enguera. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de wijnen dragen dan ook het Europese label voor biologische wijnbouw. De gebruikte druivenrassen zijn monastrell, tempranillo en syrah. De wijnen van Bodegas Enguera zijn zeer betaalbaar en van . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Mourvèdre, Tempranillo
Afsluiting Kurk
Regio Valencia
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Finca Enguera
Land Spanje

Details

Deze in 1999 opgerichte bodega maakt gebruik van jonge talenten en vooral gepassioneerde wijnbouwspecialisten en wijnmakers. In de wijngaarden wordt biologisch gewerkt, met respect voor biodiversiteit. De monastrell en tempranillo druiven worden lekk er rijp geplukt en dat vertaalt zich in een heerlijke soepele en intens aromatische wijn. Mooi robijnrood van kleur, volop zondoorstoofd rood fruit, pruimen, blauwe bessen en frambozen, met hints van vanille en kokos. Spanje op z'n best!

smaakimpressie

Mooie robijnrode kleur, helder en fonkelend, met schitteringen van rode baksteen. Intens aromatisch, volop zondoorstoofd rood fruit, pruimen, blauwe bessen en frambozen, aangevuld met vanille- en kokosnuances van de houtopvoeding. Op de tong zacht en goed in evenwicht, mondvullend en krachtig, met een lange, ronde en milde fruitige finale met goed geïntegreerde houtnuances.

vinificatie

De monastrell- en tempranillodruiven worden perfect rijp geplukt. De gekneusde druiven worden voorafgaand aan de alcoholische gisting koud ingeweekt. Hierdoor worden zachtere tannines verkregen en betere, stabielere polyfenolen vrijgemaakt. De daadwerkelijke gisting vindt plaats op 26°C, waarbij de sappen regelmatig afgetapt worden en over de schillenkoek verspreid. Zo komt er wat zuurstof bij de gistende sappen, waardoor de tannines soepeler en milder worden en er meer anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen) vrijkomen. Na de alcoholische gisting worden de sappen overgeheveld naar kleine wijnvaten (barriques), waarin de malolactische gisting plaatsvindt. De overgebleven schillenkoek wordt geperst, waarna de verkregen sappen apart gisten. Deze ‘perswijn’ wordt later met de ‘uitloopwijn’ geassembleerd voor meer complexiteit. De opvoeding in eikenhouten vaten varieert, afhankelijk van het type wijn en het oogstjaar. Deze Coto Pardo Crianza ondergaat een korte opvoeding op gebruikte Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Voor het bottelen wordt de jonge wijnen geklaard en zacht gefilterd. Na het bottelen rust de wijn nog even op fles in de kelders.