Bodegas Frontonio - Cuevas de Arom As Ladieras

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

PW
5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 22,75
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, vol, sappig, rijp, elegant en tamelijk complex.
Druivenras Grenache
Regio / streek Campo de Borja
Land Spanje
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Levendig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe rode en zwarte bessen, lelies, laurier en een rokerige toets. In het smaakpalet intense tonen van rijp klein roodzwart fruit, wilde kruiden en iets van versgemalen zwarte peper, die worden gevolgd door een lange afdronk met rijpe tannines en levendige zuren.

Vinificatie
De As Ladieras van Cuevas de Arom is afkomstig van een wijngaard met ruim vijftig jaar oude stokken. In september worden de druiven met de hand geoogst. In de vinificatiekelder geeft men de druiven eerst 48 uur lang een koude inweking. Vervolgens worden de druiven ontsteeld en gekneusd en ondergaan ze in open foeders een temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten. Na ongeveer 2 weken volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques en betonnen, eivormige ‘cuves’ voor de malolactische gisting en rijping. Na ruim 1 jaar wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.

Culinair Advies
Reebiefstuk, fazant, stoofschotels, rijke pastagerechten, gegrilde groenten en rijpe kazen als oude Goudse, Manchego en Idiazabal.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Garnacha
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

PW
5
Perswijn
Geselecteerd door Perswijn! Het centrale deel van Aragón, met de wijngebieden Cariñena, Campo de Borja en Calatayud, is dé streek voor mooie Garnacha. Die wordt in de prkatijk gemaakt van oude stokken, want dat is bij deze druif wel een randvoorwaarde.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen