Bodegas Hidalgo La Gitana - Amontillado Napoleon 30 years 0,5l

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
95
DC
94

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 89,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Bodegas Hidalgo/La Gitana S.A.
Smaaktype Droog, halfvol, redelijk complex en intens.
type Sherry
Druivenras Pedro Ximénez (PX)
Regio / streek Jerez
Land Spanje
Serveertemperatuur 14 tot 16°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
inhoud 0,50

Details

Smaakimpressie
Licht goudgeel van kleur. In de neus zeer pure aroma’s van grannysmith-appels, walnoten, amandelen en iets van gedroogde kamille. In het smaakpalet tonen van appel, noten, verse schelpen en een rokerige toets, die gepaard gaan met een lange, ziltige en loepzuivere afdronk met subtiele zuren.

Vinificatie
Direct na de oogst worden de druiven uiterst voorzichtig geperst en laat men de most met druifeigen gisten de alcoholische fermentatie ondergaan in grote roestvrijstalen tanks. Wanneer de gistende most een alcoholpercentage van 11,5% heeft, wordt er wijnalcohol aan de most toegevoegd tot 15% alcohol is bereikt. Aansluitend wordt de jonge wijn op fusten van Amerikaans eiken gelagerd, waarbij de fusten slechts voor driekwart gevuld worden, zodat er flor (schimmellaag van gistcellen op de wijn) ontstaat. De fusten met de jongste wijn worden boven op de vorige jaargang gelegd, terwijl die met de oudste wijn helemaal onderaan op de grond liggen. Hierbij staan de fusten van boven naar beneden met elkaar in contact, zodat het onderste vat continu aangevuld wordt met de jongere wijnen. Dit is het solerasysteem. Vanwege de flor en de rijping in het solerasysteem wordt de sherry gedurende de jaren steeds complexer, met duidelijk nootachtige aroma's. Voor de Manzanilla Pasada Pastrana wordt wijn gebotteld waarvan het oudste deel minimaal 12 jaar oud is.

Culinair Advies
Als aperitief en bij tapas, gerijpte ham (serrano, ibérico de bellota), oesters, gegrilde langoustines, gerookte forel en geroosterde groenten als prei, artisjok en venkel.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Critici over deze wijn

WS
95
DC
94
Decanter
A single vineyard manzanilla matured for 12 years and bottled en rama (only very lightly filtered), giving immense concentration and complexity of flavour balanced by mouthwatering acidity. Briny, yeasty and nutty, with floral hints on the beautifully textured, full-bodied palate that leads to a very long lemonzest finish. Superb!
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen