Olivares - Altos de la Hoya

€ 10,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Monastrell
Afsluiting Kurk
Regio Jumilla
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Olivares
Land Spanje

Details

Olivares - Altos de la Hoya is een wijn uit de regio Jumilla in Spanje. De wijn is gemaakt van de Monastrell druif, een van de meest populaire druivensoorten in de regio. De druiven worden geoogst van wijngaarden op hoogte, waar de bodem armer is en de zonnestralen intenser zijn, wat leidt tot een krachtige en volle smaak. De wijn wordt verouderd in eiken vaten, waardoor hij een robijnrode kleur krijgt en aroma's van rijp rood fruit, specerijen en eiken tonen. De smaak is vol en rijk, met tonen van bessen, chocolade en een hint van eiken. Het is een krachtige wijn met een goede balans tussen zuurgraad en tannines. Deze wijn is perfect om te serveren bij gegrild vlees, wildgerechten en stevige kaas. Hij is ook een goede keuze om te combineren met tapas of andere Spaanse gerechten.

smaakimpressie

Diep donker paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte bessen, kersen, leer, grafiet en peper. In het smaakpalet intense tonen van klein rijp zwart fruit, vanille en iets van pure chocola, die worden gevolgd door een lange afdronk met rijpe tannines en goede zuren.

vinificatie

De Finca Hoya de Santa Ana is 275 hectare groot en de enige wijngaard van Bodegas Olivares. Het is de hoogst gelegen wijngaard van Jumilla, waarbij de nachten koel zijn. De wijngaaren bestaan voor ruim 110 ha uit oorspronkelijke monastrellstokken, waarvan 11 ha al in 1872 geplant werd. Begin oktober worden de druiven geoogst en direct ontsteeld en gekneusd. Ze ondergaan een temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote roestvrijstalen tanks. Na ruim 20 dagen volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten foeders en barriques, waarvan slechts een klein deel jaarlijks vernieuwd wordt. Na 6 tot 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, waarna botteling volgt.