Terras Gauda - Abadia de San Campio Albariño

€ 15,95
Nog %1 beschikbaar
Terras Gauda Terras Gauda is een van de toonaangevende wijnbedrijven van Spanje, gelegen in O Rosal, een subregio van Rías Baixas. Deze prachtige streek ligt in het zuiden van Galicië, net boven Portugal. Hier geen dorre, woestijnachtige landschappen, maar smaragdgroene, schilderachtige en zachtglooi . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Albariño
Afsluiting Kurk
Regio Rías baixas
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Terras Gauda
Land Spanje

Details

Terras Gauda is één van de meest toonaangevende wijnbedrijven in Galicia. Rías Baixas ligt in het hart van Galicia, in het noordwesten van Spanje, net boven Portugal. Hier geen dorre, woestijnachtige landschappen, maar juist smaragdgroene, schilderachtige, zacht glooiende heuvels en gematigde temperaturen waarbij de albariño druif gedijt. En wat een wijn is deze 100% albariño! Verleidelijk met aroma's van mandarijn en grapefruit, hints van ananas en dan die bloesem. In 1 woord zalig. En culinair? Een genot bij alles dat uit de zee komt, maar ook bij bijvoorbeeld wit vlees.

smaakimpressie

Intense, kristalheldere citroengele kleur. Zeer complexe en verleidelijke neus met aroma’s van citrusvruchten (mandarijn, grapefruit) en hints van ananas, ondersteund door balsamieke accenten. Zachte, frisse en sappige aanzet, met een fantastisch evenwicht in de mond en duidelijke retro-olfactieve herinneringen aan de gebruikte druiven.

vinificatie

De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. De druiven worden zacht gekneusd en van de stelen ontdaan, waarna ze met schillen 3-6 uur bij 8-10°C inweken. Dit geeft de wijn meer kleur, meer aroma’s en meer structuur. De gekneusde druiven worden dan langzaam geperst. De most verblijft 72 uren in een tank om bij 8-10°C op natuurlijke wijze door bezinking te worden gezuiverd. De gisting vindt plaats op RVS tanks en duurt 21-30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19°C. Terras Gauda gebruikt een speciale ‘startcultuur’ voor het gisten, op basis van de in de eigen wijngaarden gevonden gistcellen. Om de frisheid van de wijnen te waarborgen vindt geen malolactische gisting plaats. Door koude stabilisatie bij -2°C is de zuiverheid van de wijn gegarandeerd. Tot en met het bottelen worden de jonge wijnen onder beschermende atmosfeer gehouden.