Terras Gauda - O Rosal Blanco

€ 19,95
Nog %1 beschikbaar
Terras Gauda Terras Gauda is een van de toonaangevende wijnbedrijven van Spanje, gelegen in O Rosal, een subregio van Rías Baixas. Deze prachtige streek ligt in het zuiden van Galicië, net boven Portugal. Hier geen dorre, woestijnachtige landschappen, maar smaragdgroene, schilderachtige en zachtglooi . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Albariño
Afsluiting Kurk
Regio Rías baixas
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Terras Gauda
Land Spanje

Details

O Rosal is het paradepaardje van Terras Gauda en wat een pareltje van een wijn! Albariño (70%), loureira (20%), en caiño blanco (10%) staan aan de basis van deze bijzondere wijn. De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. De druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke samenvoeging ná de alcoholische gisting. De wijn wordt gemaakt door Bodegas Terras Gauda, een wijnbedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige wijnen uit de Rias Baixas regio. De O Rosal is een frisse en fruitige wijn met aroma's van citrusvruchten, appel en perzik. De smaak is zacht en rond met een lichte zuurgraad en een aangename afdronk. De wijn is perfect om te serveren bij visgerechten, schaaldieren en gegrild vlees. Het is ook een geweldige aperitiefwijn. De O Rosal wordt geproduceerd in beperkte hoeveelheden en is alleen verkrijgbaar bij geselecteerde wijnwinkels en restaurants. Het wordt aanbevolen om de wijn te serveren bij een temperatuur van 8-10 graden Celsius.

smaakimpressie

Groengeel van kleur met flitsen van viscositeit. In de neus wordt u getrakteerd op een groot scala aan aroma’s, van herinneringen aan verse druiven en appelcompote tot aan subtiele nuances van rijpe perzik en accenten van witte bloemen. In de mond zeer klassiek van stijl, een trouwe vertolker van de ‘Rosal dal’ traditie, met een verrukkelijke fruitige stramien.

vinificatie

De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. Beide druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke assemblage na de alcoholische gisting. De druiven worden zacht gekneusd en van de stelen ontdaan, waarna ze met schillen 3-6 uur bij 8-10°C inweken. Dit geeft de wijn meer kleur, meer aroma’s en meer structuur. De gekneusde druiven worden dan langzaam geperst. De most verblijft 72 uren in een tank om bij 8-10°C op natuurlijke wijze door bezinking te worden gezuiverd. De gisting vindt plaats op RVS tanks en duurt 21-30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19°C. Terras Gauda gebruikt een speciale ‘startcultuur’ voor het gisten, op basis van de in de eigen wijngaarden gevonden gistcellen. Om de frisheid van de wijnen te waarborgen vindt geen malolactische gisting plaats. Door koude stabilisatie bij -2°C is de zuiverheid van de wijn gegarandeerd. Tot en met het bottelen worden de jonge wijnen onder beschermende atmosfeer gehouden.