Terras Gauda - O Rosal Etiqueta Negra

€ 36,95
Nog %1 beschikbaar
Terras Gauda Terras Gauda is een van de toonaangevende wijnbedrijven van Spanje, gelegen in O Rosal, een subregio van Rías Baixas. Deze prachtige streek ligt in het zuiden van Galicië, net boven Portugal. Hier geen dorre, woestijnachtige landschappen, maar smaragdgroene, schilderachtige en zachtglooi . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Albariño, Caíno Blanco, Loureiro
Afsluiting Kurk
Regio Rías baixas
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Terras Gauda
Land Spanje

Details

Albariño zorgt voor fruitige aroma’s en volume in de mond, Loureiro geeft mooie florale tonen en intensiteit aan de wijn en Caiño brengt een mix van exotisch fruit en balsamico tonen naast structuur en eigenheid.

O’Rosal Etiqueta Negra is een wijn met een verbazingwekkend aromatisch pallet. Van wit fruitaroma’s zoals appel en peer, naar lychee, mandarijn en perzik overgoten met een delicaat laagje kamille. In de smaak naast het fruit subtiele houttonen van de lagering en tonen van banketbakkersroom, gesmolten boter en versgebakken brood. Een wijn met een groot karakter en structuur, naast het frisse dankzij de uitmuntende fruitige zuurgraad. Grootse afdronk met wat honing en hout.

Vanwege de romigheid past deze wijn bij een grote variëteit aan gerechten; van gebakken vis tot wit vlees, van risotto tot pasta en zelfs bij foie gras. Geef de wijn een beetje lucht voor het drinken ervan.

smaakimpressie

Helder, fonkelend goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van sinaasappelschil, mandarijn, rijpe peer, kamille, room en verse toast. In het smaakpalet tonen van limoen, lychee, meloen, amandelen, een vleugje kokos en vanille, die gepaard gaan met een mineralige en intense afdronk met fraaie nerveuze zuren.

vinificatie

Eind september en begin oktober vindt de oogst handmatig plaats. Vervolgens worden de caiño blanco, albariño en loureirodruiven afzonderlijk van elkaar geperst, waarna alleen de beste most geselecteerd wordt. Dit sap laat men zowel de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan als de malolactische gisting en rijping op de ‘lie’; dit gebeurt temperatuurgecontroleerd (20°C) op nieuwe Franse eikenhouten barriques. Na ongeveer 6 maanden worden enkele van de allerbeste barriques geselecteerd voor de assemblage en krijgt de wijn nog eens 8 maanden rust op rvs-tanks alvorens gebotteld te worden.