Toro Albalá - Don PX Gran Reserva 1/2

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 26,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

type Zoete wijn
Druivenras Pedro Ximénez (PX)
Regio / streek Montilla-Moriles
Land Spanje
Oogst 1987
inhoud 0,38

Details

Hoge punten van de Wine Spectator en een gigantische lijst aan medailles en eervolle vermeldingen. Want wat is ie goed deze Don P.X. Gran Reserva! Voor de Gran Reserva wordt de Don PX Joven maar liefst 25 jaar in vaten van Amerikaans eikenhout gerijpt waarbij de wijn in contact komt met hele kleine hoeveelheden lucht (zogenaamde oxidatieve opvoeding). Dit maakt deze Gran Reserva zo diep donker van kleur, bijna gitzwart. En de aroma's zijn ongekend! Tabak, cacao, drop, rozemarijn, Arabische koffie, vanille, chocola, kaneel, perziken op siroop, stroop. En toch verrassend elegant en prachtig in balans. Een absoluut feestje deze PX en hemels bij chocolade desserts, maar ook bij blauwe kazen. Wel lekker koud serveren!

Critici over deze wijn

Perswijn
1985: Nr. 9 in Perswijn top 40 2018! In 1922 begon een kleine wijnboer, José Mariía Toro Albalá, een bode ten zuiden van Córdoba. Hij had het briljante idee om een voorraad aan te leggen van gerijpte wijnen en daar profileert het bedrijf nu nog van. Een van de specialiteiten is de decennialang gerijpte Don PX met jaartal. Door de tijd verzacht en tot de nok gevuld met geuren en smaken.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen