Bodegas Toro Albalà Fino Rama 5 Años 1/2

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 7,95
Over de wijn

Specificaties

type Sherry
Druivenras Pedro Ximénez (PX)
Regio / streek Montilla-Moriles
Land Spanje
inhoud 0,38

Details

..
Over dit product

Het wijnhuis

Bodegas Toro Albalá wordt gerekend tot de top-100 wijnbedrijven van Spanje. Het bedrijf heeft de filosofie 'Calidad como unica y primera norma' (Kwaliteit is de norm). De DO Montilla-Moriles is volledig toegespitst op de Pedro Ximénez-druif, afgekort als PX. Deze druif doet het goed onder de extreme omstandigheden van Zuid-Spanje met z'n gematigd koude winters en snikhete, zeer droge zomers. De rijpe, zeer zoete PX-druiven worden direct na de oogst circa 10 dagen onder de felle zon te drogen gelegd. Het vocht in de druiven verdampt grotendeels waardoor de concentratie aan suikers en de natuurlijke aroma's een boost krijgt. De nu bijna krenten worden geperst, waarna het een gedeeltelijke alcoholische gisting ondergaat. Omdat het een zoete wijn moet worden, wordt de gisting gestopt door het toevoegen van kwalitatief hoogwaardige wijnalcohol.

Het gebied

Montilla Moriles - Deze streek ligt meer landinwaarts dan Jerez, in het district Córdoba, in het midden van de historische driehoek Granada-Sevilla-Córdoba. De wijnen uit deze regio worden vaak onderschat en beschouwd als een soort sherry, hoewel hun geschiedenis net zo befaamd is als die van hun meer beroemde sherrybuur. De belangrijkste druivensoort is hier de Pedro Ximénez (PX). Deze regio produceert drie types wijn: jonge fruitige wijnen, gerijpte (Crianza) wijnen en Generoso's (versterkte wijnen) die in het Solerasysteem gerijpt hebben. De Generoso's zijn erg divers en variëren van het type Fino tot Amontillado en Oloroso.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen