Artadi - La Poza de Ballesteros

€ 120,00
Nog %1 beschikbaar
Bodegas y Viñedos Artadi

kwaliteitswijnen in drie wijngebieden

Bodegas y Viñedos Artadi produceren kwaliteitswijnen in drie wijngebieden: Rioja Alavesa, Navarra en Alicante. Om het beste te halen uit de verschillende bodemtypes, klimatologische omstandigheden en karakteristieke druivensoorten, wordt b . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo
Afsluiting Kurk
Regio Rioja
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Bodegas y Viñedos Artadi
Land Spanje

Details

Artadi - La Poza de Ballesteros is een wijn uit de streek Rioja in Spanje. De wijn wordt gemaakt van Tempranillo druiven die afkomstig zijn uit de wijngaard La Poza de Ballesteros. De druiven worden handmatig geoogst en ondergaan een fermentatie en rijping in Franse eiken vaten. Deze wijn wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende wijnen uit Rioja en wordt vaak beschouwd als een van de beste wijnen uit Spanje. De wijn heeft een complex aroma van rijp rood fruit, kruiden, specerijen en houttonen. Het smaakprofiel is vol en rijk, met veel tannines en een lange afdronk. De Artadi - La Poza de Ballesteros is een perfecte keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een volle, complexe en rijke wijn met een goede balans tussen fruit, hout en tannines. Het is aangeraden om de wijn een paar uur te laten decanteren voordat je deze serveert om de smaken optimaal te laten ontwikkelen.

smaakimpressie

In de neus aroma’s van eucalyptus, laurier, zwarte thee, veel rijp fruit maar ook vers gebrande koffie. In het smaakpalet veel finesse van nobele houtrijping.

vinificatie

De druiventrossen worden in optimale conditie met de hand geoogst, tros voor tros geselecteerd en voor 100% ontsteeld. Vervolgens ondergaan de druiven een koude inweektijd van twee dagen waarna men de alcoholische gisting in twee weken laat voltrekken met wilde (druifeigen) gisten en zonder gebruik van zwavel. Na het persen van de druiven volgt een opvoeding op nieuwe Franse barriques. Veertien maanden later volgt de assemblage en botteling.