Artadi - Valdeginés

€ 49,00
Nog %1 beschikbaar
Bodegas y Viñedos Artadi

Kwaliteitswijnen in drie wijngebieden

Bodegas y Viñedos Artadi produceren kwaliteitswijnen in drie wijngebieden: Rioja Alavesa, Navarra en Alicante. Om het beste te halen uit de verschillende bodemtypes, klimatologische omstandigheden en karakteristieke druivensoorten, wordt b . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo
Afsluiting Kurk
Regio Rioja
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Bodegas y Viñedos Artadi
Land Spanje

Details

Artadi - Valdeginés is een wijn uit de Spaanse regio Rioja. Het is een wijn gemaakt van 100% Tempranillo druiven, die afkomstig zijn van oude wijngaarden in de Valdeginés vallei. De druiven worden handmatig geoogst en ondergaan een uitgebreide selectie voordat ze worden verwerkt. De wijn wordt verouderd in Franse eiken vaten gedurende minimaal 18 maanden, waardoor hij een complexe smaak en aroma's ontwikkelt van kersen, cassis, chocolade en een vleugje tabak. De tannines zijn zacht en rond, waardoor de wijn een goede balans heeft tussen fruit en hout. Artadi - Valdeginés wordt vaak beschouwd als een van de beste wijnen uit de Rioja regio en wordt geprezen voor zijn intense smaak, concentratie en elegantie. Het is een wijn die het beste tot zijn recht komt bij een temperatuur van 16-18 graden Celsius en is ideaal om te combineren met rood vlees, wild en kaas.

smaakimpressie

In de neus aroma’s van veel rijp als cassis en bramen fruit maar ook jeneverbes, laurier en ceder. In het smaakpalet veel finesse van nobele houtrijping en waarin rijpe tannines en goede zuren voor een lange afdronk zorgen.

vinificatie

De druiventrossen worden in optimale conditie met de hand geoogst, tros voor tros geselecteerd en voor 100% ontsteeld. Vervolgens ondergaan de druiven een koude inweektijd van twee dagen waarna men de alcoholische gisting in twee weken laat voltrekken met wilde (druifeigen) gisten en zonder gebruik van zwavel. Na het persen van de druiven volgt een opvoeding op nieuwe Franse barriques. Veertien maanden later volgt de assemblage en botteling.